Metalcore i indie rock. The Truth Is Out There vydávají žánrově barevné album

Vydáno: 14.03.2024 22:29 - Tisková zpráva

Ostravská pětice The Truth Is Out There vydává svou třetí studiovou desku s názvem Colors. Na albu se objeví 10 nových tracků, včetně prvního singlu "Save Yourself", který má už i videoklip, a druhého "If Anybody", kde si zahostovala i česká zpěvačka/rapperka Annabelle.
Colors vychází po pěti letech od předchozí placky "All Little Revolutions", která byla nominována na nejlepší rockové album v Cenách Anděl za rok 2019. Za kreativní složkou kapely opět stojí zpěvák "Hanzi", který desku také produkoval, z velké části nahrál a postaral se o mix. O mastering se pak zasloužil Ecson Waldes.

Název Colors je podle kapely velmi příhodný, sestava slibuje žánrově velmi bohaté album. Jak už naznačilo i třískladbové EP "Crazy" produkované Filipem Vlčkem, kterým TTIOT v roce 2022 zkrátili fanouškům čekání na nový materiál, kapela se nebrání zapojovat do své žánrové palety ani pop, rap, nebo i folkové balady. Příkladem je skladba "Leave Me Here" která aktuální album uzavírá.

Jak uvádí Hanzi, kluci vybírali z téměř devadesáti demáčů, které v mezidobí skládal, a do poslední chvíle nebylo jasné, jestli deska bude tvrdý metalcore nebo spíš indie rock. Vše vyjmenované nakonec na desce zazní.

Za zmínku určitě stojí i grafika alba, která posunuje význam názvu "Colors" ještě o něco dále, než jen jako pouhý popis žánrové barevnosti. Syrová fotka čerstvého tetování nápisu alba, kde je postupně ubíráno černého pigmentu a poslední písmena jsou tak vyryta čistou jehlou do kůže a jejich obrys vykresluje jen krev.


The Truth Is Out There 2024


Kapele vždy šlo o jistý přesah a mnohovrstevnatost jejich tvorby. Velkou roli v ní hrají i texty, které Hanzi sám píše a které odrážejí celou řadu témat, od duševního zdraví, hledání vlastní identity v současném světě, či vědomí konečnosti života. Na několika místech jsou tyto vesměs vážná témata okořeněna i dávkou nadsázky a ironického humoru. Například ve skoro až punkovém, hodně syrovém tracku "I'm Done". Ten určitě potěší hlavně část fanoušků, která má raději starší tvorbu.

Deska vychází 22. března ve spolupráci s labelem Musicraft a kapela se ještě na jaře objeví na turné osmi koncertů se spřízněnými kapelami Hentai Corporation, Shogun Tokugawa, The.Switch, Chief Bromden a The Complication.



The Truth Is Out There ~ Save Yourself (official video)



The Truth Is Out There - If Anybody





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení