Witch Hammer slaví 25 let na scéně

Vydáno: 19.02.2024 00:30 - Tisková zpráva

Kapela vznikla přesně 1. září 1999, tedy na začátku školního roku ze spolužáků základní školy, se stala v průběhu své existence symbolickým reprezentantem vytrvalosti a nekonformity.
Jablunkovští rodáci se do podnebí, kdy tvrdé hudební scéně dominovaly novátorské kapely jako Korn a Marilyn Manson, s odvahou jim vlastní rozhodli reinkarnovat klasický heavy metal a v osobitém podání ovlivněném unikem kraje, kde se v každodennosti mísí lidé tří národů - Česka, Slovenska a Polska, vytvořili vlastní nezaměnitelný styl. Čtvrt století odmítali ustoupit překážkám a svou houževnatostí se prosadili na hudební scéně.

Kapela Witch Hammer vydala celkem šest řadových alb, tři singly a sběratelský box s názvem "20 let komplet". Jejich diskografie představuje nejen hudební evoluci kapely, ale také odraz proměn heavy metalu během posledních dvou dekád.

 


 

V rámci výročí připravují členové kapely velkou oslavu, která se bude konat v září 2024 v domácím jablunkovském Rock Cafe Southock. Fanoušci se mohou těšit na retro playlist, do kterého kapela zařadí staré skladby ze všech svých vydaných alb - od prvotiny "Price for the New World" až po nejnovější "Absolutno II: Coinspirace". Součástí oslav bude i natáčení obsáhlého dokumentu, který mapuje 25 let života Witch Hammer.

Witch Hammer zůstávají jednou z mála kapel v regionu, která si udržela aktivitu a svůj unikátní hudební styl. Jejich cesta byla plná výzev, ale dnes stojí jako živý důkaz, že odvaha a oddanost uměleckému výrazu mohou překonat veškeré překážky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení