Věděli jste? Takhle přišli Papa Roach ke svému jménu

Vydáno: 31.01.2024 22:08 - Ondra Weisbauer

Tuhle skupinu známou nejen šíleně energickými vystoupeními a značným přínosem rock/metalové scéně na počátku tisíciletí, asi není třeba nějak sáhodlouze představovat. Víte, ale kde se vzal jejich název a s ním i logo švába?
Příběh o vzniku názvu kapely přinesl frontman Jacoby už před dlouhými lety pro časopis Spin: "Jméno jsme si vymýšleli v roce 1993, bylo nám asi 16 let, prostě jsme byli mladí a hloupí. V té době jsme poslouchali spoustu kapel s divnými jmény - jako třeba Mr. Bungle, Primus a Red Hot Chili Peppers. Hráli jsme taky ztřeštěný funk-punk jako oni, takže jsme si mysleli, že bychom měli mít jméno, které zapadá do té atmosféry."



"Když se bavili o různých názvech, ex-bubeník Dave Buckner navrhl 'Papa Gato', jméno, které sloužilo i jako přezdívka pro latinskoamerického perkusionistu Poncho Sancheze. Zato já jsem chtěl kapelu pojmenovat po dědovi - měl příjmení Roatch. Kluci z kapely to ale pochopili jako 'roach', což je zbytek vyhuleného jointu. Nechtěli jsme být ovšem nikdy ve spojení s marihuanou, takže jsme jako maskota začali používat švába (pro nějž je v angličtině stejné slovo pozn. red.), v tom smyslu, že si můžeme projít peklem a stále přežijem. Myslím, že se to k nám hodí skvěle," zavzpomínal hudebník.

Zajímavostí je, že mimo Papa Gato patřily mezi navrhované i názvy "Nude" nebo "The Groove Merchants".


Papa Roach - Scars (Official Music Video)





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení