VIDEO: Návrat k Sempiternal? Bring Me The Horizon vystřelili nový song

Vydáno: 10.01.2024 20:44 - Papája Pečenková

Nový rok startují Bring Me The Horizon novým singlem "Kool-Aid". Vydání písně je zároveň zprávou pro fanoušky oznamující reunion s producentem Danem Lancastrem, se kterým spolupracovali na albech "That's The Spirit", "amo" nebo "Post Human: Survival Horror".
Krátce po tom, co Bring Me The Horizon po jedenácti letech opustil druhý vokál a mozek kapely Jordan Fish, přichází kapela s novou písní. "Kool-Aid" by se měla objevit na albu "Post Human: NeX Gen Tune", které je druhé z plánované "Post Human" tetralogie.

Klipu jsme se zatím nedočkali, ale na YouTube najdete plnohodnotnou verzi lyric videa. Co na song říkáte? Za nás to až moc nápadně připomíná věci ze "Sempiternal". Ničím novým Bringové nepřekvapili. Kvalitu si ale drží, o tom žádná.

A co vlastně znamená Kool-Aid? Je to v podstatě něco, jako náš devadesátkovej Tang. Umělej nápoj v prášku, který má ale v Americe i další přesah. "Pít Kool-Aid" totiž znamená slepě přijímat nebo následovat určitý názory nebo ideologie bez použití kritického myšlení. Ustálený slovní spojení vzniklo po tragický události v USA v sedmdesátkách, kdy se vedoucí sekty People's Temple Jim Jones rozhodl spáchat se svými stoupenci masovou sebevraždu. Přesvědčil 900 lidí, ať si s ním dají skleničku Kool-Aid, která byla záminkou pro požití toxického jedu. Bringové tak v songu odkazují na zradu, naivitu a situaci, kdy je protagonista zklamán a manipulován.

Naživo si "Kool-Aid" a další pecky užijeme už v červnu 2024 na Rock For People, kde Bring Me The Horizon vystupují jako jeden z headlinerů.


Bring Me The Horizon - Kool-Aid (Lyric Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení