TOP ALBA 2023 podle redakce Fakkera (V.): vybírá Jakub „Poštý" Poštolka

Vydáno: 05.01.2024 09:27 - Jakub Poštolka

Objevy i zavedená jména, která potvrdila svou kvalitu - takový pro mě byl rok 2023. A ačkoli jsem se ve svých playlistech nejčastěji vracel k osvědčeným melodiím, podařilo se mi v záplavě nové hudby vyzobat několik interpretů, ke kterým se budu moc rád vracet i v tomhle roce.
Blink-182BLINK-182
One More Time...

Nejlepší song: Blink Wave

První příčka pro rok 2023 u mě byla jasná už od října. Bombastický comeback podpořili pop-punkoví králové možná až nečekaně dobrou deskou, která je mnohem víc, než povinnou lahůdkou pro fanoušky žánru. "One More Time..." je dospělá výpověď o křehkém přátelství, smrti a naději okořeněná lehkým pubertálním humorem, který je Tomovi, Markovi a Travisovi vlastní. Chemie mezi Markem a Tomem je snad silnější než kdy dřív, bubenický mág Travis kromě svého umění za bicími tentokrát slušně čaroval i v producentské pozici a "One More Time..." šlape jako hodinky od začátku až do konce. Což je věc, která se u blink-182 stala naposledy na eponymní desce v roce 2003. Kalifornské trio se vrátilo ve velkém stylu a rok 2023 byl jen jejich, což potvrdila jejich pražská show nabitá těmi největšími hity, která dala zapomenout na průměrnou koncertní premiéru v roce 2014. Pop-punk is not dead!

 

2. KOYO - Would You Miss It?
3. TROPHY EYES - Suicide and Sunshine
4. MXPX - Find A Way Home
5. BEARTOOTH - The Surface

 

CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO:
August Burns Red - Death Below, The Story Of The Year - Tear Me To Pieces, All Time Low - Tell Me I'm Alive, Polaris - Fatalism, Fall Out Boy - So Much (For) Stardust

 

TOPKY PŘEDCHOZÍCH LET:

 

blink-182 - ONE MORE TIME (Official Video)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení