RECENZE: Bad Wolves - Die About It

Vydáno: 19.01.2024 21:52 - Petr Adámek

Pár měsíců nazpět jsem v recenzi na jednu alternativní metalovou partu, myslím, že to byli Spotlights, onanoval nad použitím saxofonu. A musím to napsat znovu. Není nic víc cool než vkusně zakomponované žestě do metalu! Bad Wolves si plechy střihnuli do skladby "NDA" a je to znovu velmi příjemné osvěžení.
Bad Wolves - Dear MonstersBAD WOLVES
Die About It

vyšlo: 3. listopadu

Většina skladeb odsýpá podle tradičního mustru, který od nazlobených vlků už dobře známe, tedy zemitý rockový a metalový groove s mnoha přesahy do tvrdších i naopak přívětivých "radio-friendly" momentů. Ty nejlepší si čtveřice nachystala hned na úvod nahrávky. Decentní minutové intro pojmenované nápaditě "Intro" a regulérní otvírák "Bad Friend", kde kytary surově riffují i djentují a tóny nepředvídatelně plavou v prostoru. Neztratí se následující "Die About It" s Asii evokujícím nájezdem a rapujícím i hrubě řvoucím Danielem "DL" Laskiewiczem. Ten se v sestavě po předloňské premiéře na "Dear Monsters" uhnízdil velmi přirozeně a kapela s ním v čele nyní definitivně obhájila, že nepotřebuje Tommyho Vexta, aby zůstala relevantní.

Současně ale vykrystalizovaly jisté umělecké limity. Po solidní počáteční jízdě totiž druhá půlka desky padá do průměru a skladby už nedokáží ničím překvapit. Zůstává "jen" příjemně plynoucí moderní metal univerzálního vyznění. Lze pochopit, proč si sestava s novou hudbou tolik pospíšila (čím dříve bude výrazný bývalý frontman zapomenut, tím lépe), ale pro příště by jim prospělo nechat materiál lépe uzrát.

(recenze vznikla pro lednové číslo časopisu Spark)

 

6/10
 
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení