FOTO: Krucipüsk + Kurtizány z 25. Avenue na jednom pódiu = VSL

Vydáno: 26.12.2023 22:10 - Petr Adámek

Podzimní "Krucikurvakluci Tour 2023", které společně jely dvě zavedené partičky české tvrdě-rockové scény, vygradovalo dva týdny před Štědrrým dnem v pražské velké Lucerně. A byl to mejdan jak hovado.
Večer plný specialit zahájily úderem osmé hodiny Kurtizány z 25. Avenue. Ostřílení rockeři hráli ostošest a bylo vidět, že si prostor Lucerny náležitě užívají. Kurtizány přivezly i speciální pivko a také limitovanou reedici desky "2000?" ve formě LP, které pokřtil jeden z bývalých členů Viking. Ten také hned usedl za bicí a hned s kapelou zahrál vpravdě ikonický song "Evelyn". Během závěrečné pecky "Omylem", kterou Kurtizány odehrály opravdu velmi živelně, se na podiu připojili další rockoví harcovníci v pořadí - samotní Krucipusk vedení strejdou Tomášem.

Nedlouho poté začal set Krucipusk. Banda na aktuálním turné, které čítá pouhých deset koncertů, hraje převážně songy z nejnovějšího alba HovnoZle. Hned poté, co kapela dojela "Mamánka", došlo na křest, kterého se ujalo vícero osobností, například Martin Holly Holandr, který novou desku pomohl zprodukovat. Byl to prostě hodně vydařený večer, vidět propojení takových kapel na jednom podiu v jednom z českých svatostánků byl velmi vyjímečný zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení