FOTO: Stray From the Path nebo Make Them Suffer? Corový svátek neměl vítěze

Vydáno: 29.10.2023 18:43 - Petr Adámek

Večer čtyřcorový ze tří kontinentů, tak by se dal zjednodušeně nazvat mejdan v pražském Futuru poslední říjnový pátek. Kdo byl toho dne nejlepší, o tom se debatovalo ještě dlouho po skončení.
Amíci Stray From the Path jsou u nás každou chvíli, což ale jejich atraktivitě nijak neubírá. Drewův diktát je stále uvěřitelně nasraný, přímočarý a zkrátka bezkonkurenční. Stejně jako komunikace s publikem. Největší prostor dostala loňská placka "Euthanasia", ale pochopitelně nechyběla oblíbená bombice "First World Problem Child". Jít na SFTP je jako jít do hospody na Plzeň. Sotva vás to překvapí, ale je to prostě fakin' dobrý.

Podobně by se konec konců dal zhodnotit i set Make Them Suffer, které jsme u nás viděli také několikát. Tentokrát ovšem s novou klávesačkou v sestavě. Oproti poslednímu gigu na Chmelnici před třemi lety, kde ještě vládla pevnou rukou Booka Nile, byla Alex Reade poměrně upozaděná. Od Australanů zazněly i čerstvé kousky orámované "Ghost of Me" na úplný úvod a "Doomswitch" na samotný závěr, které se podle všeho objeví na chystaném albu.

Do Futura se vyplatilo přijít včas. Rozehřívačka patřila Knosis v čele s Ryo Kinoshitou (dost podobný bývalému zpěvákovi z Crystal Lake, což?). Kapela zatím nemá úplně moc vlastního materiálu, a tak nastavovala několika covery (Nine Inch Nails nebo Machine Head). Svoje i cizí, všechno skvělý. Druzí zástupci australského kontinentu Void of Vision zase nabídli dost možná nejexcentričtější show celého večera. Trocha breakdownů, trocha gotiky, trocha fetiše, vrchovatá míra energie.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení