Cellar Darling přivezou do Prahy kouzla i zničující lásku

Vydáno: 10.10.2023 13:11 - Tisková zpráva

Skladby z výtečného alba Cellar Darling "The Spell" (2019) už jsme v Praze jednou slyšeli. Už v polovině října si dáme repete. Kapela v čele s Annou Murphy dorazí 17. října do Kasáren Karlín.
Zmíněné album je nasáklé potemnělou atmosférou, kterou ze sebe průběhem skládání Anna Murphy vypustila, když se potýkala s depresemi - hlavní hrdinka tragického příběhu se tu zamiluje do smrti a Anna ji vtiskla její vnitřní pocity. Podle umělkyně je nešťastná láska zkušeností, kterou by měl každý člověk prožít. "Určitě, je to inspirující! Proto bych nedokázala upřímně tvrdit, že smyslem života je být šťastný, jelikož v utrpení a negativních věcech jsem našla mnoho inspirace. A bez negativních aspektů by nemohly existovat ty pozitivní, neznali bychom ten kontrast. Zničující láska tě může hodně naučit a udělat tě silnějším člověkem. V daném okamžiku to takhle asi vnímat nebudeš, ale s odstupem je to cenná zkušenost."

Turné se zúčastní též komorní progresivní duo Iamthemorning, které spojuje vlivy klasické, rockové i lidové hudby. Zpěvačka Marjana Semkina a klasicky vzdělaný klavírista Gleb Kolyadin jsou sice jedinými členy skupiny, ale na nahrávání (na druhé albu Belighted jim hostuje bubeník Gavin Harrison - Porcupine Tree/King Crimson) i koncerty si často přibírají doprovod.

Jako speciální host vystoupí dark folk / chamber prog duo MAER, které tvoří obě zpěvačky zúčastněných kapel - Marjana Semkina a Anna Murphy. Jejich debutové album napsala a spoluprodukovala Marjana, spoluautorkou a producentkou, která míchala i masterovala, je Anna.


Cellar Darling koncertní art

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení