Vdova po Kurtu Cobainovi prozradila svůj nejoblíbenější song Nirvany

Vydáno: 10.11.2023 09:56 - Mary-Jane Malá

Courtney Love, zpěvačka skupiny Hole a vdova po Kurtu Cobainovi, jmenovala několik songů, které má od pionýrů grunge nejraději.
Love a Cobain se poprvé setkali někdy během let 1989 a 1991. Courtney nedlouho poté otěhotněla s jejich jedinou dcerou Frances Bean, a v lednu 1992 se na pláži na Havaji s Kurtem vzali. Manželství však nemělo dlouhé trvání, jelikož si zpěvák v dubnu 1994 vzal život. Během jeho života však s Kurtem tvořila nerozdělitelný pár. Jezdila s ními na turné, po festivalech... Konec konců i jejich svatba se konala během koncertní šňůry Nirvany. Její nejoblíbenější song tak nabízí vhled nejen do jejího vlastního života, ale i do časů, které s kapelou strávila.

Zřejmě nikoho nepřekvapí, že jako první zvolila "Heart-Shaped Box", píseň, jejíž kytarový riff si doufala uzmout pro vlastní hudební kariéru: "Slyšela jsem ho pracovat na 'Heart-Shaped Box', zaťukala jsem na něj. On: 'Co?' - 'Potřebuješ ten riff?' - 'Táhni!' A pak následovalo jen prásknutí dveří."




Courtneyinu srdcovku v roce 2012 přezpívala i kolegyně z hudební branže, Lana del Rey. "Když mi bylo 11, viděla jsem Kurta Cobaina na MTV, jak zpívá 'Heart-Shaped Box' a úplně jsem ztuhla. Pomyslela jsem si, jak je to ten nejkrásnější člověk, jakého jsem kdy viděla. I když jsem byla malá, cítila jsem s ním tu bolest."

A Love, jak je jí již podobné, to nemohla nechat bez komentáře: "Víš o tom, že je ta písnička o mých intimních partiích, žejo? (...) Takže příště, až ji budeš hrát, chci, abys na to myslela, ano?"

O žádný rozbroj se však nejednalo, obě dámy se nechaly slyšet, jak je jejich vzájemná hudba ovlivnila, a v roce 2015 spolu dokonce jely na turné.

Jako další songy, které Love chová blízko u srdce, uvedla "Serve The Servants", "Frances Farmer Will Have Her Revenge on Seattle" a "In Bloom".



Nirvana - Heart-Shaped Box (Official Music Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení