Thy Art Is Murder vykopli frontmana CJe. On se to prý dozvěděl z Instagramu

Vydáno: 23.09.2023 11:23 - Ondra Weisbauer

Přesně v den vydání šesté studiovky "Godlike", tedy 22. září, přišli australští deathcoristé s nečekaným oznámením. Zpěvák Chris McMahon už není součástí kapely a z nové desky byly odstraněny jeho vokály.
Důvodem vyhazovu byly prý dlouho panující neshody v kapele, jež završil CJův nedávný příspěvěk proti transgender komunitě (za který se ovšem omluvil).

Prohlášení, které skupina na svých sociálních sítích sdílela ve zkratce stojí: "Chris McMahon už není součástí Thy Art Is Murder a na novém albu 'Godlike' se nepodílí. Rozumíme, že jde o překvapení, a chceme vás ujistit, že toto rozhodnutí bylo učiněno s cílem zachovat integritu a směřování kapely. To, co se událo během posledního měsíce, nebylo příčinou tohoto kroku, ale jen dalším potvrzením dlouhodobého rozpadu jeho charakteru a úsudku. Každý má právo na svobodu slova a na hledání své pravdy, tudíž je též svobodný nést následky, které s tím souvisejí. Ocenili bychom vaši podporu a respektování našeho soukromí v této náročné době. Již brzy vám představíme nového zpěváka, který dokončil přezpívání vokálů na novém albu během minulého týdne, a připojí se k nám na evropském turné s kapelami Whitechapel, Fit For An Autopsy a Spite, které začíná za pár dní."




Stejně nemilé překvapení, jako my, fanoušci, prožívá i bývalý zpěvák CJ, který ještě večer propagoval nové album a o svém vyhození z kapely se dozvěděl během ranního projíždění sociálních sítí. Na svém Instagramu k tomu dodal: "Právě jsem se probudil a uviděl ty zprávy. Ano, takhle jsem to zjistil. A ano, není to celý příběh. Vysílám živě 23.9. v 17:00 australského času (sobota 9:00 našeho času, pozn. redakce) v Sydney."

K žádnému vysílání ovšem nedošlo. V 6 ráno našeho času CJ sdílel krátké video díků za podporu fanoušků i kolegů hudebníků a přibližně v 9:06 se na jeho Instagramu objevila psaná zpráva, v níž se omlouvá, že vysílání neuskuteční ještě několik dní, protože potřebuje čas oprostit se od sociálních médií a soustředit se na své duševní zdraví a rodinu. Podivnější je ovšem zpráva druhá, která se na stejném účtě objevila okolo 9:31. V přesném překladu zní: "Zatímco mluvíme, zrovna mi nějaká osoba či skupina hackuje Instagram." Co se tedy na jeho sociálních sítích aktuálně děje, je dosud záhadou.

Co se kapely týče, identitu jejich nového zpěváka se dozvíme již 27. září. Skupina toho dne zahraje první koncert turné v německém Oberhausenu. 10. října pak ve společnosti Whitechapel, Fit For an Autopsy a Spite dorazí do pražského SaSaZu.
 
 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Thy Art Is Murder (@thyartinstagram)







DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení