RECENZE: Saint Agnes - Bloodsuckers

Vydáno: 01.09.2023 15:36 - Petr Adámek

"Bloodsucker, motherfucker". Je krásné, když energii desky vykreslí hned první vteřina a půl. V případě Saint Agnes to ale není úplně překvapení. Že se ve Velké Británii rodí něco velkého, bylo víc než jasné už po vydání jejich prvotiny "Welcome to Silvertown".
Saint Agnes album 2023SAINT AGNES
Bloodsuckers

vyšlo: 21. července

Dost napověděly i koncerty. U nás jedna parádní klubovka a taky velký gig na Rock for People před pár lety. Ale dost řečí kolem. Vedle prefabrikované a vyumělkované hmoty, která se na nás valí horem dolem, jsou Saint Agnes jednou z kapel, které můžete věřit každý tón, akord, frázi. Čpí z nich ostrovní kolegové The Prodigy ("Middle Finger"), nebo raní, endorfiny nastřelení Enter Shikari a chvilkami dokonce Rage Against the Machine ("I Mean Nothing To You"). Když už ne revoluce nebo bitka, tak aspoň direkt přímo do ksichtu.

Vlastně z nich jde trochu strach, jak moc urputní jsou. Oddechu je tu jen málo. Uvolnění zaťatých pěstí nabízí jen intenzivní, hořká balada "This Is Not The End". Intenzita je vlastně nepsaný jmenovatel pro celou čtyřicetiminutovou kolekci. "Bloodsuckers" je nahrávka hlučná, uřvaná, agresivní. Nasranost, vztek, prostředník nahoru, všechno je nefalšovaně skutečné. A jestli ne, tak pak poklona celé čtveřici až k zemi, jak věrně to dokáže zahrát.

(recenze vznikla pro říjnové číslo časopisu Spark)

 
9/10
 
 
Petr „Ape“ Adámek *****1/2


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení