FOTO: Gaia Mesiah v Praze popírala gravitaci, Five O'Clock Tea stvrdili návrat na scénu

Vydáno: 01.08.2023 17:18 - Michal Ivanega

Další z letních pražských koncertů pod hlavičkou Prague Open Air proběhl na Občanské Plovárně pod taktovkou znovuzrozených Five O'Clock Tea a stálice Gaia Mesiah.
Po personálním zemětřesení před mnoha lety to u Five O'Clock Tea po dlouhou dobu vypadalo, že už je na stagi nadobro neuvidíme. Nakonec se torzo kapely dohodlo se zpěvákem Tomášem Chrudimským z crossoverových Checkpoint, ke změnám došlo i za bicími či na basovém postu. Nutno říct, že kapela si s prvním vystoupením po mnoha letech poradila na výbornou a areál prakticky od prvních vteřin vřel. Tom působil s kapelou na první koncert sehraně, létal po pódiu sem a tam a celkově bylo znát, že si kapela návrat na scénu opravdu velice užívá. Velmi brzy se pod podiem utvořil solidní kotel. Čajíčci zahráli své nejznámější pecky včetně těch nejstarších. Spokojenost na tvářích skalních fanoušků hovořila jasně. Jako comeback opravdu hodně, hodně dobrý.

Po nutných úpravách pódia se na stage vřítily dračice Gaia Mesiah. Ty aktuálně obrážejí celou republiku po koncertech a festivalech a jsou v TOP formě. Poslední, nedávno vydané album "Vlnobytí" je nakoplo zase trochu dalším směrem, Marka Rybin evidentně pěvecky trochu povyrostla a i hudebně se jedná o velmi zdařilé a originální album. Co je u této kapely ovšem nejdůležitější, jsou živé koncerty. Autentičnost a energie z nich nadmíru prýštila i tentokrát. Maru, proslulá svými výskoky, opět létala nad podiem, Morella žhavila lampy kytarového aparátu jako divá, strojově přesná a nadupaná rytmická sekce Misha a Josh kapelu jistili zezadu. V prvních řadách se mezi fanoušky solidně moshovalo, Marka se nebála s fanoušky na blízko komunikovat. Z novějších songů jako "Nene", "Follow Me" či postarší "Království" se již staly proslulé kultovní pecky, není divu, že diváci řvali nadšením o přídavky. Hodně vydařenej koncert.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení