FOTO: Foals lezli do lidí a odehráli skvělý gig s perfektním zvukem

Vydáno: 29.06.2023 20:00 - Petr Adámek

Celkově potřetí, ale poprvé na samostatném koncertě se v Česku představila britská kapela Foals. Indie-rocková čtveřice přivezla své největší hity i skladby z loňského alba.
Poprvé jsme u nás Foals viděli v roce 2013 na festivalu Rock for People, poté v roce 2016 na festivalu Metronome. Do třetice pod širým nebem, byť poprvé samostatně, přijeli v rámci série My Kind of Summer do pražských Žlutých lázní. V sestavě bez Edwina Congreavea, za to hned se dvěma doprovodnými muzikanty.

Sestava neopomněla žádnou ze svých sedmi studiových nahrávek. Největší prostor pochopitelně dostala loňská novinka "Life Is Yours", z níž zazněl singl i "2am", který Hříbata natáčela vloni na Ukrajině jen pár týdnů před ruskou invazi. V setlistu nechyběly bangery "My Number" nebo "Mountain at My Gates", atmosférická lahůdka "Late Night" nebo pamětnická "Two Steps, Twice" z debutu "Antidotes", která celý devadesátiminutový set uzavřela.

Frontman Yannis Philippakis se vydal na procházku do davu, jak je jeho dobrým zvykem a nekolikrát ocenil zdejší publikum. Ti zase museli ocenit parádní zvuk a vlastně i celé vystoupení jako celek. Lidí podle organizátorů dorazilo na dva tisíce.

Večer otevřeli svojští Bert & Friends. Na rybu se tentokrát nehrálo a na pódiu ani nebyly vidět žádné ocasdy mořské panny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení