Co letos chystají the.switch, The Truth Is Out There a Sunset Trail? A co předvedou na Fajtfestu?

Vydáno: 01.07.2023 08:21 - Petr Adámek

Staří dobří známí: the.switch, The Truth Is Out There a Sunset Trail se už 5. července potkají na jednom pódiu na Fajtfestu v rámci Legends Day. Kromě nich ještě Shatter & Fuxo, Hazydecay a Overhype. První tři zmíněné kapely jsme si lehce proklepli.
The Ghost Inside, Chelsea Grin, Born of Osiris, Attila nebo Polar. To jsou headlineři letošního Fajtfestu, který na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí vypukne už 6. července. Veškeré další info najdete tady.

Ještě o den dřív ale pořadatelé nachystali jakýsi večírek pro nedočkavé ve společnosti "festivalových legend". Co the.switch, The Truth Is Out There a Sunset Trail na Kopci chystají a co je čeká do konce roku?

 

1. Co vás napadne jako první, když se řekne Fajtfest?
2. Jaká je vaše nejsilnější vzpomínka na tenhle festival?
3. Co 5. července večer na kopci předvedete? Chystáte něco speciálního?
4. Co letos plánujete dál? Koncerty, singly, desky, děti...?

 

THE.SWITCH (Stěpán Šatoplet, zpěv)

1. Skvělá akce, skvělý kapely, skvělá atmosféra! A srdcaři, co jsou pod touhle akcí organizačně podepsaní - úžasnej tým!
2. Mě osobně nenapadá jedna konkrétní vzpomínka, kterou bych chtěl vypíchnout. Spíš je to taková blažená koláž útržků a vzpomínek, který mám s touhle akcí spojený. Kterejkoliv ročník, kterýho jsem měli možnost se zúčastnit, byl prostě úžasnej.
3. Hodně jsme řešili, jak poskládat setlist - jestli ho postavit na novejch věcech, nebo na lety ověřenejch "hitech". A protože jsem letos zařazeni do "legend", tak to nakonec půjde o průřez tim nejlepším, co jsme za 26 let dali dohromady.
4. Dětí už máme asi dost (minimálně prozatím), takže se budeme věnovat spíš hudbě. Vím, že to slibujeme už docela dlouho, ale letos už by konečně měla jít ven nová deska.

the.switch - Chlístovský Hejk 2021 the.switch (live 2021)

 

THE TRUTH IS OUT THERE (Vojtěch Kratochvíla, baskytara)

1. Skvělý festival plný skvělých lidi a po letech hraní už vlastně i kamarádů a spřátelených kapel, navíc na parádním místě! Všechny tam spojuje láska ke stejným hudebním žánrům, které teď poslouchají, nebo na kterých vyrostli.
2. Asi ty dva nebo tři ročníky, kdy jsme tam měli headline sloty a pod pódiem úplně narváno. A taky nekonečné afterparty ve skibaru a všude kolem.
3. K aktuální tvorbě zařadíme do setlistu i některé hodně staré věci, co už jsme léta nehrali + jedno takové překvápko, které nemůžu prozradit.
4. Koncerty teď úplně minimálně, na podzim nahráváme desku, která by měla vyjít koncem letošního nebo spíš začátkem příštího roku.

The Truth Is Out There live 2022The Truth Is Out There (live 2022)

 

SUNSET TRAIL (Jakub Sigmund, zpěv)

1. První festival, na kterém jsme kdy vystupovali. Za tu dobu spousta známých tváří a jedinečné místo. Také nezapomenutelné koncerty a zážítky.
2. Nejsilnější vzpomínka je, když jsme se snažili dostat po vystoupení na Ukrajině na Fajtfest a měli jsme to asi 1500 km. Museli jsme jet bez spánku hned po koncertu abychom stihli náš hrací čas na FF. V tom bylo hodně srdíčko. Atmosféra a fans nám to ale moc vrátili.
3. Budeme mít připraven speciální set s několika hosty. Víc prozradit nechceme, ať je v tom trochu překvapení. Myslíme ale, že se už nikdy takový vyjímečný koncert z naší strany konat možná nebude.
4. V průběhu léta a podzimu plánujeme nahrávat nové EP. Pokud vše pujde dobře, tak oznámíme také novinku v sestavě.

Rock for People (den II.) - Sunset Trail live 2023Sunset Trail (live 2023)

FajtFest Legends Day 2023


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení