RECENZE: THE AGONY - Rising

Vydáno: 17.06.2023 10:47 - Ondra Weisbauer

"Rising" z dílny pražských hardrockerek The Agony je krásným důkazem rčení: "Co tě nezabije, to tě posílí". Navzdory odchodu půlky skupiny se holkám podařilo vydržet a jako fénix z popela vzlétnout výšinám - silnější než kdy dřív.
THE AGONY
Rising

vyšlo: 27. dubna

Během deseti let od založení prošel dámský kvartet citelnou změnou a to především v přístupu, který ke skládání hudby uplatňuje. Od původně ryze akčních písní se skupina okolo frontwoman Nikoly Kandoussi přiklonila ke kreativnějšímu pohledu na tvorbu, zvolnila a postupně se během vynucené covidové pauzy nechala uzrát. Což nebylo vůbec na škodu.

Krásným příkladem je groovy píseň "Instant Reality", jejíž akustická část se k pomalejšímu tempu úplně nabízí, nebo dynamická balada "Nothing In The World". Máte-li ovšem rádi svižné kytarové riffy, album vás plně uspokojí už otvírákem desky "House Of Mirrors", songou "You", jejíž refrén si přímo žádá o skandování davy, a nebo energickou bouří "She Said". Poslední zmíněná skladba jistě potěší všechny milovníky osmdesátkového glam metalu, jehož vliv je v písni jen těžko přehlédnutelný.

Celkem devět písní vám zabere poslechnout jen 32 minut, čímž holky učinily "Rising" našlapanou jízdou, při které to příjemně odsejpá. Před členkami The Agony je ještě dlouhá cesta, ale jedno je jisté. Pokud na ní setrvají, můžou se dostat pěkně daleko. A možná i dál, než na společné pódium se Scorpions.

8/10




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení