FOTO: Předčasný konec. Machine Gun Kelly nenadchnul a z pódia zmizel dřív, než měl.

Vydáno: 10.06.2023 14:56 - Ondra Weisbauer a Niwy Kováčová

Zatímco druhý den královéhradeckého Rockáče ovládli Billy Talent, Cane Hill, Sleep Token a Hollywood Undead, očekávaný headliner Machine Gun Kelly předvedl show plnou spíše smíšených pocitů.
Páteční odpoledne nastartovali se svojí ztřeštěnou show tuzemští Hentai Corporation, do jejichž spárů jsme poslali i naši redaktorku Papáju - rozhovor s touto pěticí rozjařených pánů najdete na našem webu již brzy. Milovníci tuzemské scény nemuseli chodit za další kapelou daleko, hned po skončení výše zmíněných potěšili příznivce tvrdé hudby thrash/death metalisté Horrible Creatures, kryjící se s prvními účinkujícími na hlavní stagi - pop rockery Set It Off, kteří si pro sebe svou mladou pozitivní energií ukradli takřka každého fanouška procházejícího kolem.

Příjemným pokračováním v pop-punkové náladě byli pražští The Silver Spoons a kanadská zpěvačka LØLØ, které se i přes původní skepsi fanoušků povedlo roztleskat velkou část Evropa 2 Stage. V průběhu dne zazpíval na hlavní stagi i ex-partner Avril Lavigne, rapper Mod Sun, který předvedl standardně dobrou show, nestrhl na sebe však takovou pozornost jako po něm nastoupivší interpreti.

Festivalová stálice Vypsaná Fixa, to bylo ovšem jiný kafe – k 20. výročí vydání alba "Bestiálně šťastní" jej celé přehráli (a nebýt drobné chybky v přehlédnutí písně, byly by skladby i v původním pořadí) i se speciálním hostem na závěr. Při skladbě „Kostel – Biohazard - McDonald" se na pozici kytaristy nečekaně objevil ředitel festivalu Michal Thomes (a to po jediné zkoušce, takže rozhodně dáváme palec nahoru).

Večerní hodiny si pro sebe ukradli Hollywood Undead, kteří dokázali, že umí i bez masek rozpoutat solidní rap metalovou párty, ze které nejeden účastník moshpitu odcházel vyčerpaný nebo zraněný. Jen škoda těch playbacků, které občas nešlo nepostřehnout a divadýlka s pozváním "náhodného" diváka, který "snad trochu" umí hrát na kytaru (vybrali si kytaristku Machine Gun Kellyho). Za skvělý výběr hitů (včetně vsuvek z dílny Rammstein a Metalliky) jsme jim to ovšem schopni odpustit. Neméně silný výkon ukázali kanadští punkrockeři Billy Talent, kteří si největší pódium rozhodně zasloužili a dle využité energie mohli být klidně headlinery dne – tím byl ovšem výše zmíněný Machine Gun Kelly, na kterého v prvních řadách čekaly růžově oděné fanynky dlouhé hodiny.

Stálo to ovšem za to? Rapper a zpěvák se sice oblékl do výrazné neonově žluté a úspěšně odehrál celkem 22 písní, ne všichni v publiku však byli ochotni si je poslechnout všechny, ba dokonce ani polovinu. Hudebník místy vypadal znaveně a znuděně a ať už bylo příčinou cokoliv, zkrátka na pódiu nenechal dostatek energie, aby si vysloužil titul krále dne. Dobrou pověst mu nepřineslo ani ukončení setu o 15 minut dřív. Verdikt? Lépe dopadla jeho předchozí show v Praze.

O dost šťastněji to ve stejný čas vypadalo na ČT Art Stagi, která praskala ve švech během setu Cane Hill. Nejsilnějším momentem show bylo poděkování skupiny za to, že si je přišlo na malé pódium užívat takové množství lidí a následné spontánní skandování diváků: "Fuck MGK!"

V brzkých ranních hodinách zakončila druhý festivalový den maskovaná senzace Sleep Token, jež působila jako z jiné dimenze, lepší českou premiéru jsme si nemohli přát. Ve stejnou dobu se předvedli také Čechy oblíbení art rockeři Palaye Royale v čele s na aparaturu šplhajícím a neustále akčním Remingtonem Leithem. Působivou podívanou si užili i fandové Ashnikko, kterou během hraní doprovázely svůdné gymnastky - tanečnice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení