Michael Amott (Arch Enemy): „Heavy metal by měl zůstat undergroundem“

Vydáno: 10.03.2023 11:59 - Ondra Weisbauer

Být či nebýt, to je oč tu běží! Je metalu souzeno býti mainstreamovým žánrem, nebo se držet spíše jako alternativní protipól populárnější hudby? Podle kytaristy AE bychom se "neměli snažit nacpat tvrdou muziku do mainstreamu, protože tam zkrátka nepatří".
V novém rozhovoru s australským Silver Tiger Media byl kytarista Arch Enemy dotázán na různé způsoby, kterými lze heavy metal více začlenit do populární kultury. Odpovědi na otázku se dočkali ovšem jenom částečně: "Vůbec netrávím čas přemýšlením o takových věcech. Pro mě je to všechno jen o hudbě, komunitě, psaní písní, jejich nahrávání, produkci a hraní koncertů. O marketingovém aspektu toho všeho opravdu nepřemýšlím."



"Zdá se, že se teď neustále mění způsoby, jak dostat hudbu do uší a srdcí fanoušků. Já jsem naštěstí jedním z těch šťastných, kteří to už nemusí řešit, protože na to máme několik moc dobrých lidí. Nyní jsme v bodě, kdy je spíše potřeba říkat ano nebo ne nápadům, které přicházejí. Takže o tom vlastně nemám až tak velké povědomí, ale svým způsobem si myslím, že je to vlastně není až tak důležité. Myslím, že by měl být heavy metal undergroundem a vlastně ho ani nechci v mainstreamu. Metal je a vždy býval alternativou k mainstreamu, alternativou k tomu vypočítavému, chamtivému a cynickému přístupu k hudbě. Chci tím říct, že 'naše' hudba jde od srdce a duše a rád bych, aby tomu tak zůstalo," vzkazuje kytarista jedné z nejznámějších melodeathmetalových skupin.

 

ARCH ENEMY – Poisoned Arrow (OFFICIAL VIDEO)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení