FOTO: Bring Me The úžasnej koncert

Vydáno: 08.02.2023 11:30 - Dominik Šidlo a Jakub Veselý

Oliver Sykes a spol. přijeli do Prahy (tentokrát opravdu do Prahy) napravovat svůj nepříliš povedený výkon z Rock for People 2019. A nemohli se vykoupit lépe.
Čas jako by se vrátil do doby před zhruba sedmi lety, kdy Oli ještě nosil tmavé delší vlasy a v setlistu se nacházely nejlepší pecky ze "Sempiternal" a "That's The Spirit". Jo, takové si BMTH pamatujeme z Aerodromu 2016. Vzhledem k tomu, že tématem tour bylo horajzní EP "Post Human: Survival Horror", dávaly tvrdší a metalcorovější songy na koncertě větší smysl než přisládlé vály z "amo".



A nutno říct, že kapela i přes svou velikost stále nechává na stagei vše. Sám Oliver odzpíval většinu pasáží poctivě (nenechal za sebe přehnaně často zpívat fanoušky) a šlo mu to mnohem líp než obvykle! Screamy zněly skvěle a čisté vokály na jeho poměry nadprůměrně. I tak se ale celá (téměř vyprodaná) Sportovní hala Fortuna maximálně zapojila. A když píšeme celá, tak opravdu celá, u finální "Throne" šli do dřepu všichni od první do poslední řady.

Show vyšperkovaly krásné detaily jako třeba české titulky u projekcí v pozadí. V některých místech haly haproval zvuk, a to natolik, že nebyly k rozeznání nejikoničtější songy BMTH, většina prostor však byla nazvučena velmi dobře, takže celkový dojem zkažen nebyl. Celkově se tedy jednalo o jeden z nejlepších koncertů Bring Me The Horizon na našem území.




O velmi důstojnou otvíračku se postarali Static Dress a Poorstacy. Připravit headlinerům halu pro moshpity se však nejvíc povedlo A Day To Remember, kteří zanechali skoro tak dobrý dojem jako samy hlavy celé šňůry. Doufáme v brzké návraty všech zúčastněných.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení