FOTO: Mighty Sounds 2022 ve znamení návratu legend i osvědčených stálic

Vydáno: 12.07.2022 11:20 - Dominik Šidlo

Některé věci jsou nejlepší přesně takové, jaké jsou. Mohli jsme se o tom přesvědčit druhý červencový víkend, kdy se již dva roky hladoví Mighty people konečně dočkali svého malého ráje na táborském letišti Čápův dvůr.

Nechybělo nic, co máme už léta rádi. Kostkovaný košile v záplavě barevných vlasů, punkové stálice, ani mladá krev v podání nejrůznějších córových odvětví, odpolední reggae tance, světové legendy, či pohlazení po duši na světélkující akustické stagi. A samozřejmě divoké dojezdy na alternativních kapelách i DJ's.

Ač se na první pohled může MS řadit mezi multižánrovější pojetí festivalu, všechny spojuje jedno. A není to jen láska k hudbě. Ale i pokora, odmítání jakýchkoliv forem rasismu, xenofobie či nesouhlas s bezprávím. To vše bylo mnohokrát slyšet nejen z pódií. Mírumilovná atmosféra byla opravdu všudypřítomna ať už na stagi, či pod ní.

Letos se Mighty ukázali např. Dropkick Murphys, Social Distortion, Royal Republic, Acidez, Agnostic Front, Landmvrks, z domácích jmen třeba Totální nasazení, John Wolfhooker nebo Sunset Trail.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení