FOTO: Ghost si i přes skvělou show musí ještě na plné arény počkat

Vydáno: 25.04.2022 10:40 - Milan Říský a Mates Krč

Maskovaná sestava kolem Papa Emerita IV přitáhla do Prahy svůj cirkus na doposud největší kapelní vystoupení u nás. A koncert měl všechno - energii, myšlenku, vtip i hity. Chybělo jen více diváků. Fotky najdete na konci článku.
I přes slabší účast ale Ghost potvrdili, že právem lezou po žebříčku nahoru až k těm úplně nejúspěšnějším žánrovým skupinám. Estráda Papa Emerita, který po pódiu poskakuje jako pán světa, nabírá stále mohutnějších a mohutnějších rozměrů. Kulisy jsou gigantické, stejně tak hra se světly, na pódiu svým počtem již sestava dohnala Slipknot, show je navíc prošpikovaná sarkastickými i lechtivými vtípky, dodávajícími celému divadýlku lehkost.




To tak třeba Papa Emeritus vysvětloval význam slova "grower" - že přesně platí na song "Ritual" v průběhu let, naopak ale vůbec pro Ghoula s kytarou za jeho zády. A na již zmíněné skladbě bylo jednaznačně cítit, že jsou to stále právě starší hity, které lidi na Ghost táhnou. Stejně tak "Square Hammer", "Rats" či "Year Zero". Naopak nová deska "Impera" potvrdila, že je sice kvalitní komplexní nahrávkou, ale větší hity jí chybí. Snad jen výjimkou skvěle fungující "Call Me Little Sunshine".

I přes nižší návštěvnost je jasné, že hvězda Ghost půjde i v dalších letech strmě nahoru a kde se zastaví, to je nyní těžko soudit. Třeba z toho za pár let budou plné Letňany. Tak i tak má před sebou principál Tobias Forge stále ještě velkou spoustu práce.

Ghost patří titulka dubnového Sparku. V prodeji jen do konce dubna.

Ghost titulka Spark 2022


 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení