Richard Kruspe (Rammstein): „Z rocku vyprchalo veškeré dřívější rebelství“

Vydáno: 20.11.2021 12:10 - Ondra Weisbauer

Kytarista Rammstein se v rozhovoru pro Summa Inferno vyjádřil ke zmenšujícímu se komerčnímu profilu rocku a stále klesajícímu prodeji alb na úkor hip-hopu, který se stal nejoblíbenějším a největším hudebním žánrem v historii USA.
Při rozhovoru pro mexický web Summa Inferno se kytarista rozkecal nejen o nové desce svého projektu Emigrate, ale především o klesajícím zájmu veřejnosti o rockovou a metalovou hudbu.

"Každý hudební žánr míval určitý druh poslání. Rocková hudba bývala hudbou, kterou jsme používali ke vzpouře a rebelii proti našim rodičům i společnosti. Pamatuji si, že když jsem byl malý, pustil jsem si rockovou hudbu a moji rodiče přišli a řekli mi, ať to vypnu. Když v dnešní době vidím, jak moje děti poslouchají rockovou hudbu, přijdu a řeknu: 'Můžeš to zesílit?' Takže vzpoura v rockové hudbě je tak trochu u konce. Proto si myslím, že dnešní rebelie je spíše v textech a právě to činí hip-hop je tak populární - protože mladá generace se potřebuje bouřit. Ale to také nakonec přejde a další generace zase přejde k něčemu jinému. Nevím, jestli se rocková hudba vrátí, ale v tuto chvíli očividně nemá v hudebním byznysu vysokou prioritu," promluvil Richard Z. Kruspe.



Hudebník si také postěžoval na nedostatek nových rockových kapel schopných být v budoucnu headlinerem festivalů: "Skupiny jako Metallica, nebo Rammstein jsou už dinosauři. Všechny ty kapely už jsou zkrátka staré a ačkoliv nás mladá generace pořád poslouchá, vzdalujeme se jim. A žádné další velké kapely prostě nepřichází. Jakou poslední stadionovou kapelu znáte? Možná, že Muse byla poslední... Velkých kapel je stále méně a jistě časem vymřou."

Kruspeho vedlejšák Emigrate má od 12. listopadu venku čtvrtou desku "The Persistence Of Memory". Její recenze se dočkáte brzy. 


Emigrate - Freeze My Mind (Official Video)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení