VIDEO: Till Lindemann a zpěvačka Zaz si střihli dojemný duet ve francouzštině

Vydáno: 08.11.2021 11:40 - Ondra Weisbauer

Takže známe Tilla německy, anglicky, rusky, španělsky... ale francouzština, to je novinka. V písni přeložené jako "zahrada slz" zpěvák nevynechá ani na svou rodnou řeč, ale jako by na tom záleželo. Jeho medvědí hlas sem kupodivu docela sedne a zpěvačku skvěle doplňuje.
A jak došlo k netradiční spolupráci? Před lety zpěvačku na turné po Německu líčil Lindemannův vizážista, který jí řekl, že je Till jejím velkým fanouškem. To ve zpěvačce vzbudilo zvědavost a rozhodla se s německým zpěvákem potkat a společně pracovat na šansonu. Lindemann napsal text v němčině, klavírista Thierry Faure složil hudbu a přeložil Lindemannův text do francouzštiny a emocionální duet poté francouzská zpěvačka Isabelle Geffroy (vystupující pod pseudonymem Zaz) vydala na své poslední desce "ISA" 22. října 2021.



Na hořkosladkém videoklipu se nemohl vyřádit nikdo jiný, než dvorní režisér klipů ex-dua Lindemann a Rammstein - Zoran Bihac. Ale krve bude protentokrát (ke správné atmosféře písně) jen trošičku, nebojte.


Právě s ním jsme pořídili exkluzivní rozhovor o klipech Lindemann i Rammstein a osobě Tilla Lindemanna, který najdete v lednovém Fakkerovi 2020. Kromě toho i recenzi a plakát Lindemann. Číslo si objednejte přes náš eshop.

 

Zaz - Le jardin des larmes feat. Till Lindemann (Clip officiel)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení