Peter Tägtgren o projektu Lindemann: „Mohli jsme být jednou z největších kapel na světě“

Vydáno: 14.10.2021 12:00 - Ondra Weisbauer

V nedávném rozhovoru pro Scars And Guitars podcast se švédský multiinstrumentalista rozkecal o dřívější spolupráci s Tillem Lindemannem a jejími kladnými i zápornými stránkami.
Spolupráci ve studiu popisuje Švéd jako takřka zázračnou: "Mezi mnou a Tillem působila doslova výbušná chemie - v dobrém slova smyslu. Když jsme spolupracovali, byli jsme produktivní jak nikdo a nešlo nás zastavit. Stačilo jen sedět a mluvit o věcech jako: 'Ach, bylo by skvělé to udělat takhle,' a pak o 10 minut později prostě bylo hotovo. Jen jsme se na sebe podívali a začali psát hudbu. Nejsnadnější to bylo ve studiu, mohli jsme ze sebe dostat stovky písniček, protože jsme byli plní nápadů."




"Co víc k tomu mám říct - bylo to skvělé ve chvílích, kdy se dařilo a nebylo to ono, když se nedařilo. Udělali jsme spolu dvě alba, odehráli několik turné, dokázali jsme si to, co bylo naším cílem a prosadili jsme se. Tak to prostě je a jsem na to hrdý. Je smutné, že to skončilo. Já se staral o hudbu, Till o image a všichni byli šťastní. Věřím, že kdybychom neskončili, mohli jsme se stát jednou z největších kapel na světě," dodává Peter Tägtgren.

A co že bylo důvodem k rozpadu tohoto slibného projektu, založeného na poctivém industrialním instrumentálu a textech postavených na kontroverzi a perverzních tématech? Je toho víc. Ačkoliv byl v listopadu 2020 oficiálním důvodem k ukončení spolupráce nedostatek času k věnování se dalším kapelám obou hudebníků, letos v červenci Peter Tägtgren prohlásil I Ask No One podcastu, že poslední turné si příliš neužil a hudebníci se mezi sebou rozhádali kvůli nespecifikovaným neshodám.


Lindemann zdobili titulku Fakkera 01/2020. Pořídili jsme exkluzivní rozhovor s režisérem jejich klipů Zoranem Bihacem, kde jsme se pobavili o Lindemann i Rammstein a také osobě Tilla Lindemanna. V čísle najdete i plakát Lindemann. Číslo si objednejte přes náš eshop.


Lindemann F!




A conversation with Peter Tägtgren. (Hypocrisy, The Abyss, Pain, ex-Bloodbath, ex- Lindemann)


LINDEMANN - Allesfresser (Live in Moscow)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení