Sny se plní! Zázračná mladá bubenice si zahrála naživo s Foo Fighters

Vydáno: 03.09.2021 18:20 - Milan Říský

Dočkala se! Teprve jedenáctiletá muzikanta Nandi Bushell, která sváděla během lockdownu s Davem Grohlem bubenické souboje skrz YouTube, si se svými hrdiny zahrála naživo pecku "Everlong" během vystoupení v Los Angeles.
"Stalo se to a bylo to epické! Mockrát děkuji Foo Fighters a všem, kteří mi umožnili zahrát si s panem Grohlem," napsala po vystoupení. Její bubenickou smršť na pódiu nahrál její patřičně hrdý táta.

Grohl navíc poznamenal, že vydání "Medicine at Midnight" jej inspirovala právě internetová bubenická přestřelka. "Ta bitva technické zdatnosti rozdávala radost a štěstí. Lidi se u počítače nebo telefonu tři a půl minuty usmívali, protože desetiletá holka mi nakopávala prdel. Přesně něco takového svět potřeboval," řekl. Právě v tenhle moment si prý uvědomil, že hudba se dá dostat k lidem, i když není možné koncertovat. A proto vydali desku ve chvíli, kdy nebylo absolutně jasné, jestli ji v následujících měsících vůbec zahrají naživo.





A kde celá story začala? Vloni v sronu mladičká Nandi nahrála svůj drum cover skladby "Everlong" z dílny Foo Fighters a vyzvala Grohla, aby vrátil úder. On tak skutečně udělal a vzápětí holce adresoval další skladbu, kterou ale také zvládla precizně. "První kolo vyhrála, ještě ale není konec," vzkázal tehdy Dave. A soupeření pokračovalo dál. Vše vyvrcholilo ve chvíli, se dvojice setkala skrz platformu ZOOM a výsledkem byla domluva, že spolu zpěvák a bubenice napíší skladbu a pokud to situace umožní, Foo pozvou mladou bubenici za své škopky. Tomu se říká happy end.



Live Performance Dave Grohl and Nandi Bushell at The Forum LA jamming Everlong with Foo Fighters






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení