Kauza zatčení Tilla Lindemanna v Rusku: Co se doopravdy stalo?

Vydáno: 01.09.2021 17:20 - Ondra Weisbauer

Během posledního srpnového víkendu zasáhla hudební svět zpráva o zatčení frontmana Rammstein Tilla Lindemanna v Rusku. Tyto informace byly ovšem značně zveličeny a po několika dnech nejistoty se konečně dovídáme podrobnosti.
Deutsche Welle (německá veřejnoprávní rozhlasová a televizní společnost) získala od nezávislé ruské tiskové agentury Interfax a německého deníku Bild důvěryhodné informace, že hudebník byl pouze vyslýchán a varován před porušením covidových protokolů a to přímo v hotelu. Tudíž žádné mříže, pouta, ani mučivé výslechy jak z dob inkvizice.




Policie byla přivolána, jelikož hromadné akce jsou v Rusku momentálně omezeny do 500 účastníků (včetně hudebníků a zaměstnanců festivalu Maklarin For Homeland). Kvůli účinkování tak známé osobnosti jako je Till Lindemann, byla ovšem očekávaná návštěvnost na tomto volně přístupném festivalu až 6000 lidí. Akce byla nakonec zrušena úplně.

Pravdou ovšem zůstává, že hudebníkův manažer Anar Reiband je stále obviněn z porušování migračních zákonů a samotný Till řeší potíže s prodejem videoklipu z Ermitáže v Petrohradě. Natočení klipu v muzeu povolené měl, jeho prodej ve formě NFT ovšem ne. Snad už se to vyřeší v klidu.

Hlavně, že se do zmatené situace vneslo trochu světla a v redakci se omlouváme za počáteční šíření nepřesných informací. 



Till Lindemann - Ich hasse Kinder (Official Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení