Max Cavalera ze Soulfly vypráví o své nejšílenější dovolené

Vydáno: 08.07.2021 12:25 - Ondra Weisbauer

Už se vám někdy zvrtla dovča v něco šíleného či dokonce nebezpečného? Své o tom ví Max Cavalera, jehož myšlenky na Jamajku už asi nikdy nebudou jako dřív. Na slunce, pohodičku a reggae zapomeňte!
"Psal se tak rok 2002 nebo 2003 a s manželkou jsme jeli na dovču na Jamajku. Jeden můj kamarád tam žije, a tak jsme se přes něj domluvili, že by nás vyzvedl jeho kámoš a provedl nás trochu po okolí. Bohužel měl jeho syn zrovna v den našeho příletu nehodu a náš domluvený průvodce za ním musel do nemocnice. Byli jsme v letadle a nikdo nás o tom nemohl kontaktovat, ale přesto na nás na letišti někdo čekal. Byli to takoví dva podivíni s bílou dodávkou a cedulí s našimi (špatně napsanýmy) jmény. Bylo nám to divný, ale jelikož jsme nevěděli, kdo nás měl vyzvednout, nastoupili jsme a první věc, kterou moje žena Gloria říká, je: 'Musíme si koupit trávu.' Sehnali nám ji v nějakém temném a špinavém ghettu, ale my se pořád uklidňovali, že to bude v klidu, protože jsou to Markovi přátelé."




"Když jsme s nimi dorazili do hotelu, neměli peníze na vlastní ubytování, ale my je obhajovali u vedení hotelu (když už jsme za pokoj zaplatili takové peníze) a nakonec to dopadlo tak, že spali na gauči v našem pokoji. Další podivností, které jsem si všiml, byl fakt, že se mě pořád ptali na ceny všeho, co jsem měl s sebou. Ustlali jsme jim a sami jsme šli spát. Bylo asi pět ráno, když mi volá kámoš Mark: 'Nevím, s kým jste, ale rozhodně to nejsou moji přátelé. Rychle zmizte, mohli by být nebezpeční.' Když jsem je šel zkontrolovat, zjistil jsem, že jeden z nich má u hlavy položený ohromný lovecký nůž. Po tomto zjištění zmáčkla Gloria tichý alarm a přišli sem sekuriťáci. Muži se obhajovali, že nůž je na sekání cukrové třtiny a došlo k nedorozumění, ale to už je sekuriťáci vedli a volali policii. Nejhorší byla cesta na policejní stanici. Celou dobu po nás vrhali nepřátelské pohledy, které jako by říkaly: 'Měli jsme vás zabít včera.' Muži skončili ve vězení a policejní kapitán nás poté prosil, ať se o tom nezmiňujeme a neděláme velký poprask, kvůli turismu. Po tom všem bylo těžké nasadit prázdninovou pohodu a užívat dovolené. Nakonec všechno dobře dopadlo, ale musím uznat, že jsem měl tehdy solidně nahnáno," vypráví hudebník.

Frontman Soulfly a Cavalera Conspiracy má k Jamajce přesto poměrně dobrý vztah a po incidentu ji navštívil ještě dvakrát - tentokrát už bez komplikací.


SOULFLY - Seek 'N' Strike (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení