Zoltan Bathory sbírá medaile v jiu-jitsu

Vydáno: 07.07.2021 10:00 - Ondra Weisbauer

Kytarák a zakladatel Five Finger Death Punch se brazilskému jiu-jitsu věnuje už od roku 2008 a letos v březnu si dokonce vysloužil černý pás. Nejnověji vybojoval dvojnásobné stříbro na americkém národním šampionátu v kategoriích absolutní i super-těžké váhy.
Zoltan Bathory se svou celoživotní láskou k bojovému umění nikdy netajil a mimo úspěchů v brazilském jiu-jitsu má černý pás v judu, certifikát instruktora boje na blízko od americké armády a praktikuje i jihočínské kung-fu známé jako Jung-čchun či Wing Chun.

"Judu jsem se věnoval od devíti let, ale vždy jsem se zajímal i o jiu-jitsu. Když jsem před dvanácti lety dostal příležitost trénovat s legendárním Roycem Graciou, nemeškal jsem ani chvíli. Připojil jsem se do jejich Las Vegaského týmu, který mi byl pod vedením profesora Mica Cipiliho posledních dvanáct let druhým domovem," vzpomíná hudebník.

A jak si Zoltan drží formu, když musí s kapelou jezdit po turné či koncertech? Snadněji, než byste si pomysleli. Jak dodává: "Všichni naši sekuriťáci musí mít černý pás v jiu-jitsu. Je to hlavní podmínka pro tuto pozici a já si tak zajistil možnost stále trénovat i když cestujeme."



Pětistránkový text o dlouhém a únavném boji Ivana Moodyho s chlastem a všech problémech, které mu způsobil, a taky originální plakát kapely najdete ve Fakkerovi 11/2017. Časák seženete v našem eshopu.

 
Fakker 11_2017

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení