Chcete vlasy Kurta Cobaina? Kupte si je v aukci!

Vydáno: 13.05.2021 13:00 - Milan Říský

Celkem šest pramínků vlasů frontmana Nirvany Kurta Cobaina je v aukci pro charitu. Do 15. května. Vlasy doprovází i zajímavá historka jejich původu, včetně společné fotky s Tessou Osbourne, která Kurta před zrcadlem stříhala během turné k albu "Bleach". To bylo v říjnu 1989.
Tessa vlasy po ostříhání zapečetila, uschovala a v rámci aukce se o ní mluví jako o ženě, která stála za Kurtovým ikonickým účesem. "Tessa ho poznala v Anglii a potloukali se společně. Musela tušit, že prorazí," popisuje umělkyně Nicole DePolo, které Tessa po Cobainově sebevraždě blonďaté lokny darovala. Včetně přesné datace, kdy ke stříhání došlo a jako místo činu je uveden Birmingham.




Podle odborníků se jedná o jediné zachovalé kadeře Kurta Cobaina, což DePolo sama ověřovala u největšího sběratele vlasů na světě Johna Reznikoffa, který zaujímá čestné místo v Guinessově knize rekordů. Před lety se do jedné z aukcí také dostaly Kurtovy vlasy, ale jejich původ nebyl ověřitelný. Courtney Love je prý kdysi někomu darovala, aby je použil při výrobě panenky.

Cena vlasů se 4 dny před koncem aukce pohybovala na hladině necelých 64 tisíc českých korun.


O Nirvaně a jejím odkazu 25 let po Kurtově smrti, známých i neznámých vzpomínkách jeho okolí, jsme psali ve Fakkerovi 4/2019. Pořídíte ho na pár kliknutí v našem eshopu.

Nirvana F! 2019

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení