VIDEO: Helloween mají nabito ostrými, ukázka z očekávaného alba je venku

Vydáno: 02.04.2021 17:05 - Redakce

Čekaní na nový singl heavymetalových králů Helloween je u konce. Premiéra singlu "Skyfall" je za námi, stejnojmenné album můžeme očekávat 18. června.
Nové album HELLOWEEN, vinylový singl a bohatý dýňový merch seženete v našem Sparkshopu!

Deska představí kapelu v nejnabitější sestavě historie. Navíc téměř všichni členové přispěli se svou troškou do mlýna. Výjimky přesto existují. "Ze začátku skladatelského procesu jsem taky zkoušel se Saschou Gerstnerem dohromady komponovat písně pro nové album. Velmi rychle se ukázalo, že mi to nejde, já metal prostě skládat neumím. A navíc máme to na v kapele jinačí kádry, tak jsem jim otěže milerád přenechal," uvedl zpěvák Michael Kiske, jeden ze dvou ne-skladatelů na desce. Druhým je bubeník Daniel Löble.



Nový singl "Skyfall" stvořil kytarista Kai Hansen. "Skyfall jsem měl složený za chvilku, ale minimálně stokrát jsem jej předělával ve studiu. Jsem někdy asi až příliš velký hračička," uvedl Hansen o svém zásadním, i když jediném příspěvku na nové desce, která mohla za normálních okolností těšit fans už loni. "Album mělo vyjít v roce 2020, ale kvůli pandemii jsme o rok vydání posunuli, stejně jako následné turné," prozradil bubeník Daniel Löble.

Z minulé tour Helloween přitom vytěžili základy pro další společné fungování. "Turné Pumpkins United potvrdilo, že jsou staré křivdy dávno zahlazeny a všechny problémy jsme si vyříkali. Turné muselo předcházet desce, protože, představa, že se poštěkáme ve studiu a na kordy vyrazíme na turné je úděsná. Takto jsme si vyzkoušeli, že stará garda se do kapely přirozeně včlení a spolu jsme silnější než kdy předtím," usnesli se Kiske, Hansen a Löble sborově o klíčovém úspěchu turné Pumpkins United. "Úspěch byl vlastně dvojí, jednak jsme uspěli u fanoušků a komerčně a druhak jako lidé mezi sebou."

 

HELLOWEEN - Skyfall (OFFICIAL MUSIC VIDEO)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení