Která deska nejvíc rozdělila fanoušky Linkin Park? Mike Shinoda má jasno

Vydáno: 24.03.2021 09:35 - Milan Říský

Nad budoucností Linkin Park stále visí otazníky a nikdo netuší, zda se kapela ještě někdy dá společně dohromady, přesto se stále nejen o její tvorbě živě diskutuje. Naposledy dostal Mike Shinoda otázku, jaká jejich nahrávka nejvíc rozdělila fanoušky.

Překvapivě to podle něj není ta poslední - "One More Light". "A Thousand Suns, naše čtvrtá. Nebyla komerčně úspěšná jako ty předtím, což ani nemohla. Schytávala jednohvězdičkové nebo pětihvězdičkové recenze. Takže ji půlka lidí nenáviděla celým svým srdcem," odpověděl Shinoda. I přesto album v roce 2010 obsadilo první příčku v žebříčku Billboard 200 Album Chart.


Podle Shinody chvíli trvalo, než si na ni fandové zvykli a přijali ji. "Teď, když se zeptám člověka seznámeného s naší tvorbou, jakou desku má nejradši, často řekne 'A Thousand Suns'," dodává.

Už v době vydání mluvili Linkin Park o nahrávce jako o "osmačtyřicetiminutovém zážitku, nikoliv sbírce singlů". Producent Rick Rubin o ní prohlásil: "Proslavili se na konci rap - rockové vlny a mohli dál dělat pořád stejnou muziku, protože měli úspěch. Ale myslím si, že by to bylo jen na krátkou dobu."

Podívejte se společně s Linkin Park do zákulisí nahrávání "A Thousand Suns".

 

Linkin Park patří titulka prozatím posledního čísla Fakkera. Uvnitř najdete kompletní příběh kultovního alba Hybrid Theory, hromadu dalších zajímavostí o desce a taky dva plakáty. Časák seženete v našem eshopu.

Fakker 7/2020 Linkin Park


Meeting of a Thousand Suns (A Thousand Suns DVD) - Linkin Park

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení