PREMIÉRA: Lighthouse Keeper házejí záchranné lano lidem s depresí

Vydáno: 15.02.2021 17:00 - Petr Adámek

Borci z Lighthouse Keeper vypustili koncem ledna na oběžnou dráhu Země debutovou fošnu "Drowning". Mimo to se zavřeli mezi čtyři stěny jednoho pražského divadla a výsledkem je videoklip k songu "Reborn/Ressurected", na který můžete mrknout v exkluzivní premiéře na webu Fakkera.
Video "Reborn/Ressurected", jež je druhým vizuálním počinem Lighthouse Keeper, vzniklo během jednoho odpoledne a večera v pražském divadle X10 na Národní třídě. Režii má na svědomí Štěpán Krtička, za kamerou stál dvorní fotograf kapely Danny Nguyen.

Motiv tracku a stejně tak celé desky není nikterak veselý. "Hlavním tématem alba je deprese. Je o tichým sžíravým pocitu, že se celý život mění ve vězení, kde má člověk permanentně svázaný ruce a všechno pomalu a jistě ztrácí smysl. 'Reborn/Ressurected' vypráví o situaci, kdy se člověku podaří z toho příšerného sevření vymanit. O tom ránu, kdy se člověk po týdnu neschopnosti vstát z postele zvedne a začne něco dělat. Nakonec je úplně jedno, kolikrát člověk upadne, kolikrát selže a o co přijde. Důležité je, kolikrát se pokusí vstát, kolik vůle žít v sobě najde a jak se postaví dalším překážkám," komentuje své nové dílko kapela.

Momentální nastavení světa a bezútěšná budoucnost jsou bohužel pro podobné stavy ideální potravou. "Žijeme v děsivý době. Už skoro rok se většina z nás zavřela mezi čtyři zdi a na jednom místě se bavíme, pracujeme, spíme, jíme, nakupujeme a žijeme naše soukromý životy. Všechno se smrsklo a omezilo na počítač a telefon. Přicházíme o jistoty, který jsme měli, přicházíme o přátelství, žijeme životy obrácený naruby. Je celkem logický, že právě v takový době si nějakou depresivní nebo úzkostnou epizodou projde spousta lidí. O to víc mě děsí, jak často kolem sebe vidím ignoraci a zlehčování těchto psychických stavů. Měli bychom ocenit ty, kteří se depresi postavili a podat pomocnou ruku těm, kteří s ní bojují. Občas stačí málo," dodává mladá sestava.




Pětice by pochopitelně ráda co nejdřív rozbalila cajky na pódiu. "V týhle době je dost těžký cokoli plánovat a chystat, ale snažíme se udržet si alespoň zbytek optimismu. I když se to možná zdá jako absurdní plýtvání času, snažíme se domluvit si nějaký koncerty na průběh tohohle roku. Vzhledem k tomu, že nikdo neví, jaká situace bude za týden, natož za půl roku, je to ale celkem komplikovaný."

Začátky Lighthouse Keeper se datují teprve k létu 2019, ale kapelu tvoří muzikanti s předchozími zkušenostmi. "Lighthouse Keeper jsme vzali jako možnost začít věci znovu a líp než dřív. Tak trochu si plnit sny, které se nám dříve nepodařilo splnit," uzavírá frontman Oli Kadlec.

Lighthouse Keeper - Reborn/Resurrected





Lighthouse Keeper - "Lines/Consequences"

Best porn noodlemagazine.com - Girls do porn.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení