TOP ALBA 2020 podle redakce Fakkera (XV.): vybírá Kamil „Doči" Dočkal

Vydáno: 15.01.2021 10:10 - Kamil Dočkal

Rok 2020 přinesl mnohým více starostí než radostí. Intenzivně zabolely zejména zrušené koncerty a festivaly. Naštěstí se i v tomto zpropadeném roce urodilo mnoho skvělých alb napříč hudebním spektrem, takže vybrat z nich nejlepší hrstku pro mě ani letos nebylo vůbec snadné.
Kvelertak - SplidKVELERTAK
Splid

Animovaní Gorillaz podle mě vydali jednu z nejlepších desek od dob kultovní "Demon Days", přesto je z mého pohledu zastínili znovuzrození Kvelertak. Po odchodu jejich dlouholetého vůdce Erlenda Hjelvika a precizního bubeníka Kjetila Gjermundrøda to s nimi vypadalo všelijak, ale norští punk-metaloví vikingové svou zkázu nedopustili. Naopak jejich staronový frontman Ivar Nikolaisen, jenž společně s Erlendem nazpíval singl "Blodtørst" z eponymního debutu, jim znovu vlil do žil punkovou neurvalost a zběsilost. Třešničkou na dortu výtečného alba "Splid" je pak nezaměnitelný hlas hostujícího Troye Sanderse z Mastodon v singlu "Crack Of Doom".

 

2. Gorillaz - Song Machine, Season One: Strange Timez
3. Code Orange - Underneath
4. Deftones - Ohms
5. Pearl Jam - Gigaton

 

CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO: Grey Daze - Amends, Enter Shikari - Nothing Is True & Everything Is Possible, AC/DC - Power Up, Ozzy Osbourne - Ordinary Man, Polaris - The Death of Me

 

Kvelertak - Crack of Doom feat. Troy Sanders


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení