Sundressed interview: „Buďte sami sebou, nesnažte se přizpůsobit normě"

Vydáno: 14.01.2021 07:45 - Mates Krč

Arizonští indie / pop-punk mladíci Sundressed vloni vypustili nové album "Home Remedy", které má pomoci nasměrovat lidi na správnou cestu, když se na ní zrovna nenacházejí. Stejně jako to pomohlo zpěvákovi Trevoru Hedgesovi, s kterým jsme dali krátkou řeč.
Vloni na podzim vyšlo tvé kapele nové album "Home Remedy". Má v sobě název nějaký skrytý význam?
Název se snaží zaměřit na energii lidí, kterou vkládají do snahy pečovat o sebe a hledat alternativní způsoby léčení, než je klasický způsob pomocí léků. Hlavní myšlenkou nahrávky je nabádat lidi k tomu, aby se snažili najít ve svém životě momenty štěstí, které se stanou motivací k tomu překonat obtížnější období. Pro mě byla hudba vždy lékem.

 

Před vydáním desky jste oznámili, že půjde o vaši nejupřímnější a nejvíce autentickou desku. Čím se tedy od vaší předchozí tvorby liší?

Chtěli jsme, aby nahrávka zněla co nejvíce tak, jak zníme živě, a snažili jsme se proto napsat texty co nejvíce pasující ke zvuku alba. Snahou Cílem bylo ukázat naši zranitelnost a myslím, že se nám to povedlo!

Sundressed - Home Remedy


Některé vaše texty jsou opravdu upřímné a otevřené. Co inspirovalo například skladbu Sensitive Motherfucker, kde se v refrénu neustále opakuje věta "I'm just a sensitive motherfucker"?

Je to trochu žertík o přehnaném mužství. Kamarádi mi vždycky, že jsem hrozná citlivka a song je právě o tom, že byste měli být sami sebou a nesnažili se za každou cenu přizpůsobit tomu, co je považováno za obvyklé.

 

Klip ke skladbě "Your Frequency" je o lidech, kteří se za každou cenu snaží vymluvit z příchodu na váš koncert. Můžeš to trochu objasnit?

Ve videu jsme trochu přeháněli a dělali si srandu z toho, jak to mají hudební skupiny ve svých prvních letech těžké, když se snaží dostat lidi na svá vystoupení. A vzhledem k tomu, že skladba je o tom být zaneprázdněný, společně s klipem to krásně zafungovalo. A i samotné natáčení bez velkého počtu lidí během Covidu bylo netradiční.

 

Co byste vzkázali lidem, kteří se ztotožňují s poselstvím vaší hudby? Myslíte, že jim může nějakým způsobem pomoci?

Buďte upřímní, otevřete se ostatním, řekněte si o pomoc. Nevzdávejte se!




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení