Nervosa: „Všichni diktátoři ve světě jsou mužského rodu. Je to náhoda?“

Vydáno: 23.01.2021 08:55 - Redakce

Oblíbená thrashmetalová Nervosa doznala v loňském roce velkých personálních změn. Jedinou původní členkou zůstala Prika Amaral, z tria vyrostlo kvarteto a z čistě brazilské smečky se stala skupina mezinárodní. V novém složení vydala čtveřice divoženek 22. ledna nové album "Perpetual Chaos".
V rozhovoru, který holky poskytly pro náš spřátelený časopis Spark, došlo i na šovinismus a mužskou dominanci. "Nemusíme si nalhávat, že by koncept mužské dominance nebyl dlouholetým problémem lidstva. Kdykoliv se objevila silná a moudrá žena, která dokázala lidem vládnout, byla po čase odstraněna či upozaděna, aby mohli nastoupit na scénu opět muži, páni tvorstva. V dnešní době, která se jinak pyšní přívlastkem moderní, je situace prakticky stejná. Všichni diktátoři ve světě jsou mužského původu. Je to náhoda?" říká zpěvačka Diva Satanica.


Řeč byla i nechtěné inspiraci Sepulturou, jež je slyšet třeba hned v úvodním songu na desce. "Je nemožné být metalovým muzikantem v Brazílii a nebýt inspirován Sepulturou. Vše ovšem vzniklo na bázi přirozeného procesu, nejsem blázen, abych psala riffy tak, že by se podobaly této legendě. Snažím se o unikátní struktury a sound, ale odkaz prostě někdy zřejmě neobelstíš," vysvětluje se smíchem Prika Amaral.



Kromě rozhovoru najdete v aktuálním Sparku také plakát kapely.

Nervosa poster Spark


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení