AUDIO: Jak by zněla hymna Nirvany Smells Like Teen Spirit v době trapu?

Vydáno: 05.04.2021 10:00 - Petr Adámek

Letos v září uplyne 30 let od vydání klenotu "Nevermind", které převrátilo život naruby nejen svým tvůrcům, ale radikálně zamíchalo hudebními trendy 90. let. A ani po třech dekádách nepřestává muzika Nirvany fascinovat.
Umělec vystupující pod pseudonymem "producercav" vytvořil působivý mix, v němž spojil Cobainův vokál s trapovým základem jako vystřiženým z tvorby dalšího generačního ummělce Lil Peepa. Výsledek si můžete poslechnout na konci článku. Co na tuhle verzi říkáte?



Nevermind vyšlo 24. září 1991 a trio ze Seattlu jím zažehlo tvůrčí jiskru tisícům garážových kapel po celém světě. Mnoho mladých kluků i holek se poprvé seznámilo s kytarovým hmatníkem právě prostřednictvím jednoduchých barre akordů z otvíráku "Smells Like Teen Spirit", aby později začali tvořit své vlastní věci. Zástupům fanoušků zase Nirvana otevřela dveře do světa alternativní rockové muziky a taktéž dostala do mainstreamu pozdější grungeové stars Soundgarden nebo Pearl Jam.


O Nirvaně a jejím odkazu 25 let po Kurtově smrti, známých i neznámých vzpomínkách jeho okolí, jsme psali ve Fakkerovi 4/2019. Pořídíte ho na pár kliknutí v našem eshopu.

Nirvana F! 2019


producercav · Kurt Cobain x Lil Peep - Smells Like Teen Spirit (Reconstructed) prod. cav

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení