VIDEO: Domácí Chief Bromden vás provedou deliriem bujarých maloměstských večírků

Vydáno: 11.01.2021 19:40 - Redakce

Vítězové minulého ročníku soutěže 1Band2Play Chief Bromden přicházejí s klipem k tracku "Soul Sucker" z loňského debutu "Slunovrat".
Chief Bromden jsou na scéně sotva dva roky, ale už během tak krátké doby dokázali vyvolat výraznou odezvu. V sestavě se sešli například členové etablovaných kapel Manon Meurt nebo Ghost of You, hned během prvního roku existence se skupina (v původně instrumentální sestavě) ukázala na festivalech Colours of Ostrava nebo Beseda u Bigbítu. Zájem publika i odborné veřejnosti ještě zvýšilo loňské vydání desky "Slunovrat" na platformě Full Moon Forum, kde divoké kytarové substance znásobily strhující melodické vokály.

V nelehkém roce 2020 Chief Bromden stihli nejen vyprodané křty v Praze a v Brně, ale také celé koncertní turné. Chief Bromden skládají většinu svých písní na eskapistických soustředěních v odlehlých regionech, během nichž do své tvorby absorbují atmosféru strážnických folklorních veselic i sudetského hospodského undergroundu. Podobný duch prýští také z nového, výstředního videoklipu k písni Soul Sucker, jehož halucinogenní estetika zobrazuje antihrdinu zpovídaného vlastním svědomím. Extatický zážitek se postupně proměňuje v tíživou noční můru.

Za videem stojí mladý filmař Jonáš Svoboda, který k němu říká: "Klip je alternativní snovou budoucností odvozenou z před lety zaznamenané události. Byl realizován společenstvím Cro Magnon, což je tekutý kolektiv pro pohyblivý obraz, jehož existence je sporná." Chief Bromden na letošní rok chystají také další novinky, včetně nové nahrávky.



Chief Bromden - Soul Sucker (Official Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení