TOP ALBA 2020 podle redakce Fakkera (XIV.): vybírá Petr „Ape“ Adámek

Vydáno: 14.01.2021 18:00 - Petr Adámek

Rok 2020 byl plný ups & downs a podobně kontrastní je i výběr hudby, která ve mně během uplynulých dvanácti měsíců zarezonovala nejsilněji. Energie mládí i zkušenost stáří, growl i rap, brutální kytarové riffy i album, které o kytaru skoro ani nezavadilo. Jo, takhle to mám rád.
Ghostemane - Anti-IconWES BORLAND
The Astral Hand

Pro Wese Borlanda mám dlouhodobě slabost. Zbožňuju ho za jeho ikonické riffy pro Limp Bizkit (bez nichž by Fred Durst mohl akorát tak chodit na ryby), zbožňuju jeho ujetý outfity, zbožňuju jeho vedlejšák Black Light Burns a poslední roky i jeho sólovou tvorbu. Na aktuálním albu "The Astral Hand", které se bez většího humbuku vylouplo až na konci loňského roku, nechává Wes spát svoji nejsilnější zbraň - kytaru - a rozehrává uhrančivou symfonii mnoha zvuků a barev, pro níž neexistuje žánrová škatulka. Důmyslně propojuje tribal a ethno základy se synthwave beaty a syntezátory, přičemž některé skladby ("The Whale Spear", "In the Arms of Dimensional Fortress") svojí uhrančivostí evokují jakési rituální obřady nebo výlety do neznáma s kamarádem psilocybinem. Není to jednoduše stravitelná nahrávka a své kouzlo odhalí až po mnoha posleších. Dílo tak podivné že by se nahned mohlo stát soundtrackem roku 2020.


2. Ghostemane - ANTI-ICON
3. Seether - Si Vis Pacem, Para Bellum
4. Make Them Suffer - How to Survive a Funeral
5. Deftones - Ohms


CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO: Emmure - Hindsight, Black Foxxes - Black Foxxes, Bring Me the Horizon - Post Human: Survival Horror, Static-X - Project Regeneration, Ozzy Osbourne - Ordinary Man, Boston Manor - Glue, Bleed From Within - Fracture, Poppy - I Disagree



Wes Borland - The Whale Spear



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení