Vykradli Bring Me the Horizon na novém albu riff Deftones?

Vydáno: 12.12.2020 11:50 - Petr Adámek

Bring Me The Horizon koncem října vydali výborné nové EP "Post Human: Survival Horror", na němž se po energetické stránce navrátili do doby svého nejopěvovanějšího počinu "Sempiternal". Mimo to se nachali inspirovat svými oblíbenými kapelami, v některých momentech možná až přespříliš.
Hlavní motiv písně "Teardrops" slyšitelně připomíná Linkin Park z období druhé desky "Meteora", konkrétně skladbu "Somewhere I Belong". Není to úplně překvapení, jelikož Linkini jsou pro partu z Sheffieldu přiznanými a velkými vzory. Hned v úvodním tracku "Dear Diary," je pak slyšet další cizí píseň. Jeden z riffů včetně beatu jsou prakticky totožné s písní "Swerve City" z desky Deftones "Koi No Yokan" (2012). Posuďte sami ve videu na konci článku. I Deftones jsou pro kapelu - přinejmenším pro Jordana Fishe - jedním ze vzorů.




Není to poprvé, co se BMTH propírají v takovéto kauze. V loňském roce to kapela schytala od frontwoman Evanescence Amy Lee, jelikož si v písni "Nihilist Blues" z loňského alba "Amo" vypůjčila jednu z vokálních linek písně "Never Go Back". Když na ně Amy Lee vyrukovala, Oli Sykes to uzavřel slovy "o tomhle nemá smysl se hádat" a dal jí za pravdu. Evanescence pak byli zapsáni jako spoluautoři písně a letos se Amy dokonce objevila jako host na aktuálním, výše zmíněním EP BMTH.


Bring Me The Horizon rip off riff from Deftones?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení