EXKLUZIVNĚ: Ghostemane natáčel v Česku dva videoklipy, máme podrobnosti i fotky

Vydáno: 29.11.2020 16:00 - Petr Adámek

Ghostemane (vlastním jménem Eric Whitney) se před časem blýsknul dvěma videoklipy, u nichž se to v popisu na YouTube až podezřele hemžilo českými jmény. Oslovili jsme dva z tvůrců, producentku Moniku Soukup a pomocnou režisérku Terezu Bajerovou, které nás nechaly nakouknout do zákulisí celého natáčení.
Terezo a Moniko, na úvod mi prosím osvětlete, kdo za tvorbou obou klipů vlastně stojí.
Spoty vyráběla produkční společnost Milk and Honey Films. Má několik zahraničních poboček a centrálu v Praze a Los Angeles. Štáb byl ale z 90 % český. Z USA přiletěl jen Ghostemane s kapelou, režisérkou Poppy, hlavním kameramanem Garrettem a kreativní producenti.

V jakých lokalitách se klipy "Lazaretto" a "Hydrochloride" natáčely?

Oba klipy se točily v průběhu tří dnů v Praze - v čističce odpadních vod Bubny a na Invalidovně. Záběry na topícího se Erica vznikly v potápěčské jámě Aquaparku Čestlice.

Ghostemane natáčení klipu Lazaretto

Přišel Ghostemane či režisérka Poppy s konkrétní vizí, jak by měly klipy vypadat?

U každého videa existoval scénář, ale ten v podstatě sloužil jako vodítko pro navození atmosféry, které chtěli dosáhnout. Jako mnohem důležitější hodnotím tzv. moodboardy, podle kterých se vybraly kostýmy, lokace a vyráběly dekorace. Právě ty tvoří velkou část oné atmosféry a situací, které autoři zamýšleli. O ty šlo v tomto případě více, než o nějaký narativní děj.

Jak se vám s Ghostemanem a Poppy spolupracovalo?

Poppy a Eric byli na začátku ve velkém štábu spíše uzavřenější a bylo znát, že si raději drží profesionální nadhled. Sladili jsme se ale s celým štábem i s kapelou velice rychle jak profesně, tak i lidsky a po třetím společném natáčecím dnu jsme si na rozloučenou přiťukli a litovali, jak rychle nám natáčení uteklo. Doufám, že se ještě v podobné sestavě na dalším projektu sejdeme, zažili jsme opravdu nezapomenutelnou jízdu!

GHOSTEMANE - LAZARETTO (OFFICIAL VIDEO)
 

GHOSTEMANE - HYDROCHLORIDE (OFFICIAL VIDEO)
 

Můžete prozradit, v jaké cenové relaci se tvorba videoklipů pohybovala?

Tohle bohužel prozradit nemůžeme, cena zahrnovala i náklady na dopravu štábu, hotely a postprodukci, která nešla za námi.

Ghostemane natáčení klipu Lazaretto

Povíte mi nějakou historku z natáčení?

V čističce odpadních vod vyšlo natáčení na sobotu, ten den ale v místních historických tunelech probíhají každou hodinu řízené prohlídky. A tak se stalo, že jeden zářijový prohlídkový den náš štáb věšel "pytle s těly" v dlouhých temných tunelech a natáčel zběsilou honičku Ghostemanea a Mickey Mouse během toho, co v ostatních tunelech chodili návštěvníci s průvodcem. Myslím, že skvělé historky budou mít tedy hlavně rodiny, které přišly ten den na prohlídku a něco málo z našeho natáčení zahlédly. (smích) Alespoň já, kdybych v šesti letech šla odpadním tunelem se zavěšenými mrtvolami a pak potkala agresivního Mickey Mouse s pilou na kosti v ruce, tak bych na to rozhodně celý život nezapomněla. (smích)





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení