Co všechno už víme o chystaném albu Foo Fighters?

Vydáno: 17.11.2020 11:35 - Ondra Weisbauer

Už desáté album správňáků Foo Fighters bylo před pár dny ještě překvapením, nyní kapela sundává škrabošku tajemnosti a poskytuje informace nejen o tom, proč se bude jednat o jejich nejoriginálnější tvorbu.
Ačkoli byla fošna "Medicine At Midnight" dokončena už letos v únoru, počkáme si na ni až do 5. února. Důvod zdržení? Coronavirus, co jiného. "Jak šel čas, prostě jsme si uvědomili, že jestli něco opravdu chceme, tak aby bylo nové album už vydané. Sice nemůžeme hrát naživo, ale ta hudba stojí za to, aby ji lidi slyšeli," vypráví frontman Dave Grohl.



Samotné nahrávání neproběhlo v žádném profesionálním studiu, ale ve "strašidelném starém domě" ve zpěvákově sousedství. Věci, co se kapele staly v tom domě, ostatně ovlivnily celé album. "Začali jsme tam nahrávat a něco bylo prostě jinak. Všimli jsme si divných zvuků, které šly z mikrofonu, pak nám zase zmizely skladby a když jsme tam umístili chůvičku, opravdu jsme se dočkali znepokojivých zvuků, které prostě nešly vysvětlit. Když jsme se dozvěděli o hrůzné historii domu, museli jsme kvůli jeho prodeji slíbit, že zachováme mlčenlivost. Tak či tak, byli jsme docela vystrašení a vzhledem k událostem, které se tam odehrály, jsme se snažili dokončit desku co nejrychleji," uvedl muzikant. Snaha dokončit album co nejrychleji ostatně vysvětluje, proč se jedná o druhé nejkratší v historii Foo Fighters - má pouze devět skladeb.



"Když jsme s nahráváním začali, zněly skladby prostě jako Foo Fighters. Ale po pár týdnech jsme přišli s tím nápadem jednoduchého riffu s neobvyklým rytmem a nějak nám to šlo dohromady. Dali jsme se novým zdánlivě prostým směrem postaveným na akustické a elektrické kytaře, base, vokálu a nakonec jsme dost zapojili i klávesy. Čekejte něco úplně nového s úplně jinou atmosférou a pocitem z poslechu. I když je pravda, že skalní fanoušky fandící pořádným kytarám potěšíme jen s několika songy. Hrajeme přes 25 let, tak proč nepřijít s malou změnou. Jestli máte rádi takový energický funkově-popově-rockový zvuk jako měli The Power Station, David Bowie, nebo Sly & The Family Stone, tahle deska vás naprosto nadchne!"


Foo Fighters - Shame Shame

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení