VIDEO: System Of A Down jsou zpět se dvěma protiválečnými songy!

Vydáno: 06.11.2020 09:10 - Milan Říský

Spory uvnitř kapely stranou. Konflikt Arménie a Ázerbájdžánu spojil členy System Of A Down, kteří natočili po patnácti letech dva nové songy: "Protect The Land" a "Genocidal Humanoidz".

Písně mají na problém mezinárodního konfliktu upozornit a výtěžek z jejich prodeje věnuje kapela organizaci Armenia Fund poskytující v oblasti humanitární pomoc. Skladby nahrála čtveřice nedávno, konflikt mezi zeměmi odstartoval v září. "Pro SOAD to byla příležitost odložit vše stranou a promluvit za náš národ jako čtyři arménští muži," oznámila kapela ve svém prohlášení.


Hlavní mozek kapely, kytarista a současně druhý zpěvák Daron Malakian pak na svém účtu na Instagramu doplnil následující: "Jsem nesmírně hrdý, že jsme udělali tyhle dvě písně pod vlajkou SOAD. Původně jsem je chtěl vydat na budoucích albech Scars On Broadway, ale jsem šťastný, že jsme je natočili společně. Na dotaz jednoho z fanoušků, zda se tedy jedná pouze o písničku Scars On Broadway ve které zpívá Serj odpověděl: "Většina našich písní vznikla naprosto stejně."


Daron, jako hlavní skladatel skupiny, opravdu píše podobným způsobem. Naposledy vydal pod hlavičkou Scars On Broadway album Dictator (2018), které měl už šest let kompletně nahrané. S vydáním otálel, protože když se SOAD vrátili na pódia (2011), nabídl vytvořené písně své domovské kapele. Na finální podobě se však členové neshodli a deska proto putovala na pulty obchodů pod hlavičkou Scars On Broadway. Nepopíratelným faktem je, že právě on napsal většinu alb, ale jak Tankian poznamenal, v éře "Mezmerize" / "Hypnotize" Daron v podstatě převzal otěže v kapele a chtěl být jediný, kdo bude mluvit s tiskem a veškeré tvůrčí rozhodnutí bude dělat on. A tam začal konec kapely.


Pětistránkovou cover story o System of a Down a plakát kapely najdete ve Fakkerovi 04/2017. Časopis seženete v našem eshopu anebo v elektronické verzi.

System of a Down F!


System Of A Down - Protect The Land

System Of A Down - Genocidal Humanoidz

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení