VIDEO: Z Miley Cyrus je rockerka. Předělala kultovní song Zombie

Vydáno: 23.11.2020 10:50 - Petr Adámek a Kamila Ungerová

Sedmadvacetiletá americká zpěvačka, skladatelka a herečka Miley Cyrus vystoupila v rámci exkluzivního benefičního live setu Save Our Stages Fest ve slavném podniku Whiskey a Go Go v Los Angeles. Do setlistu zařadila i hymnu The Cranberries "Zombie".
Nejsilnější příběhy píše sám život, a pokud je někdo dokáže citlivě přetvořit v umění, mohou zasáhnout tisíce a milióny lidí napříč generacemi. V tomto konkrétním případě je řeč o dvou bombových útocích, které měla na svědomí ilegální polovojenská organizace IRA. V únoru 1993 po nich v anglickém Warringtonu zůstaly dvě mrtvé malé děti a celkem 56 zraněných lidí. Ještě tentýž rok přetavila zmar z nešťastné události do podoby politického protestu songu tehdy třiadvacetiletá zpěvačka The Cranberries Dolores O'Rioardan. Vznikla tak jedna z nejznámějších a nejemotivnějších skladeb kapely "Zombie". Naléhavost skladby dodnes nevyprchala a píseň se stala předmětem coververzí mnoha dalších interpretů. V poslední době se skladby chopili např. Bad Wolves a nejnověji také Miley Cyrus.



Cover rockové pecky "Zombie" přitom není jediným důkazem, že Miley vedle popu chutná i kytarová muzika. Zpěvačka se před časem podělila o informaci, že pracuje na albu předělávek Metalliky. A to stále není vše. Koncem listopadu vydá album "She Is Miley Cyrus", přičemž už dříve prozradila, že by mělo jít o vcelku rockovou nahrávku. "V jednu chvíli mě napadlo, že bych měla pokračovat v popu, který umím dělat, ale zároveň cítím, že taková prostě nejsem. Takže jsem se pustila do rockové nahrávky."

 

Miley Cyrus - Live from Whisky a Go Go - Zombie #SOSFEST



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení