Co všechno zatím víme o chystaném EP Bring Me The Horizon?

Vydáno: 17.10.2020 14:30 - Ondra Weisbauer

Co to ten Oli pořád kuje za pikle? V jednu chvíli se hlásí k technu a pak zas nakládá jednu pecku za druhou. Aktuálně Bring Me The Horizon oznámili i detaily nového (metalového!) EP, které vyjde na konci října.
Takže co můžeme očekávat po té minulé techno šílenosti? Náznaky a informace o novém počinu podával Oli už někdy v létě: "Desku Amo z roku 2019 beru jako takovou koláž všeho možného a žeru ji, ale zároveň si myslím, že je fajn poslouchat hudbu podle toho, jak to zrovna cítíš. Víš jak, někdy si pouštíš hudbu jen tak, protože jsi zrovna v nějaké náladě - máš radost, vztek, jsi smutný, cokoli... a to je jedna věc, kterou jsme v BMTH už dlouho neudělali. Od Suicide Season v roce 2008 jsou naše nahrávky takové moc komplexní. Tak jsem si řekl, že by bylo fajn udělat něco tradičního, propojeného s jedním tématem a jednou atmosférou."


"Pořád hledám způsoby, jak se hudebně projevit originálně. Třeba před deseti lety bylo jasně dané, co zrovna nějak víc letí a tak bylo snadné plout s proudem a nebylo tak obtížné uspět. Tehdy to bylo něco jako vzorec, ale to už dávno neplatí. Ať už teď kouknete na Billie Eilish, Lizzo nebo další popstar, teď prostě uspěje ten, kdo je přímý, upřímný a svůj. To mi tak trochu otevřelo oči. Už jsme to nebyli my. Vždy bychom si měli nechat něco, co nás udělalo výjimečnými a nesnažit se být někým jiným," popsal své další úmysly Sykes.

Co všechno tedy už víme:
1) EP Post Human: Survival Horror, vyjde už 30. října a najdeme na něm všechny vydané singly poslední doby ("Parasite Eve", "Obey" a "Ludens") a ještě šest dalších.

2) Na novém EP se můžeme těšit na "dystopický, cyberpunkový a metalový feel", což potvrzuje i svými tvrzeními o jednotném tématu.
 
3) Kapela by se zvukově měla částečně vrátit ke starším deskám (aspoň tímto EP) a tak se můžeme těšit na jasnou převahu elektro-metalové/corové stránky.

BMTH - Post Human Survival Horror
BMTH - Post Human: Survival Horror


4) Známe vzhled obalu nového EP a samotný tracklist, dokazující, že se kromě Yungbluda, který se objevil na skladbě "Obey", dočkáme i featuringu dua Nova Twins, Amy Lee z Evanescence a kawaii metalové party Babymetal 

1. Dear Diary
2. Parasite Eve
3. Tear Drops
4. Obey (feat. YUNGBLUD)
5. Itch For The Cure (When We Will Be Free?)
6. IXI (feat. Nova Twins)
7. Kingslayer (feat. BABYMETAL)
8. Ludens
9. One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March Towards Your Death (feat. Amy Lee of Evanescence)




Bring Me The Horizon - Ludens

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení