Amaranthe interview: „V budoucnu nastane boom kapel“

Vydáno: 14.10.2020 11:05 - Lucie Mařanová

Situace ve světě je kvůli koronaviru dost nepřehledná a mění se zde dne na den. Uvolnění, zákazy a zase uvolnění... Může ale pandemie přinést i něco pozitivního? Podle Amaranthe ano.
"Podle mě v budoucnu nastane boom kapel, ať už to budou všechny ty odložené koncerty, nebo odložené desky... Zároveň lidé měli čas věnovat se víc svým koníčkům, a tím i hudbě, naučili se třeba konečně hrát na kytaru a rozhodli se založit kapelu. Osobně si myslím, že karanténa stvořila spoustu muzikantů. A co se týče obecně koncertování a fungování v hudebním průmyslu? To si netroufnu moc odhadnout. Doufám, že nebudeme mít drive-in festivaly, lidé by v moshi umírali mezi vraky aut," říká v rozhovoru pro říjnové číslo Sparku bubeník Morten Løwe Sørensen.



V rámci rozhovoru padla otázka i na to, jestli se koronavirus dostal i do textů alba. "Vím, na co narážíš, ale mohu ti říct, že píseň "Viral" už máme v hlavách přes rok, je taková předzvěstná. Nicméně máš pravdu, trochu jsme její text upravili, aby více seděla na dnešní dobu. Není to proto, že bychom se snažili komentovat současné dění, ale přítomnost tě vtáhne a hudba jen prezentuje naše pocity," vysvětluje kytarista Olof.


V aktuálním říjnovém Sparku najdete šestistránkový rozhovor s kapelou, mini-recenze všech alb a plakát zpěvačky Elize Ryd.


Amaranthe Spark


Amaranthe Spark

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení