Závan pesimismu od In Flames. Letní festivaly nebudou ani v roce 2021

Vydáno: 25.09.2020 12:54 - Kamila Ungerová

Zatímco se většina kapel i fanoušků dává na modlení a doufá, že svět se alespoň v příštím roce vrátí do starých kolejí, In Flames jsou pesimističtí.
Frontman In Flames Anders Fridén pro finskou Kaaos TV řekl, že kapely, agentury a především jejich crew jsou v prekérní situaci. "Nemáme stanovené konkrétní datum, kdy se znovu vydáme na turné. Neznáme ani datum, kdy budou hudební akce znovu povolené. Kdybychom věděli, že se tak stane 1. ledna 2021, tak se můžeme připravit a vrátit se k tomu, co jsme byli zvyklí dělat."

A pokračuje: "Tak to ale není. A celý propracovaný systém, díky němuž koncerty fungovaly, se nerozběhne ze dne na den. A hlavně si myslím, že politici pořádání hromadných akcí neumožní." Na otázku, zda In Flames požádali švédskou vládu o finanční podporu, odpověděl: "Existuje tu orgán, který může muzikanty podpořit. Ale sere mě, že lidé jsou opačného názoru a domnívají se, že hudebníci finanční injekci nepotřebují. Všichni si myslí, že když koncertuješ, tak máš v kapse hromadu peněz."

A svůj pesimistický myšlenkový proud uzavírá: "Myslím si, že letní hudební festivaly se neuskuteční ani příští rok. Jejich pořadatelé stále věří a říkají, že budou, ale politici nedovolí, aby se tolik lidí sešlo na jednom místě. A jsem rozmrzelý, jen na to pomyslím."

Inu, nezbývá než doufat, že se situace brzo obrátí k lepšímu a v létě budeme juchat pod pódii, jak jsme byli zvyklí. 

 

In Flames - Deliver Us (Official Music Video)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení