Horrible Creatures: Čtyři songy v zahraničním studiu nás vyšly na 100 tisíc

Vydáno: 26.08.2020 15:10 - Petr Adámek

Domácí death/thrash metalová smečka Horrible Creatures chtěla víc než jen další album z domácího studia. Kapela si tedy udělala výlet do Dánska za producentem Tue Madsenem, který je podepsán pod alby velikánů jako Meshuggah, Suicide Silence, Ektomorf nebo Born From Pain.
Výsedek, čtyřskladbové EPčko Internal Decline sice vyšlo na ranec peněz, ale kluci nelitují. "Ještě dřív, než jsme vůbec měli natočený stopy, nám bylo jasný, že jsme udělali nejlepší rozhodnutí, co jsme mohli. Všem nám to nahrávání hodně dalo. To, za čím jsme tam jeli, tedy ten koučing, zafungovalo skvěle. Jít nahrávat do zahraničí je skvělá zkušenost a domácím kapelám bych ji doporučil minimálně proto, že poznají jinou mentalitu," říká v rozhovoru pro aktuální číslo Fakkera frontman Frank Fišer.

A když je řeč o financích, jak hluboko museli Horriblové sáhnout do kapsy? "Stálo nás to přes 100 tisíc, ale počítám do toho i dopravu a jídlo. Jen samotné studio stálo 90k. V tom je započítáno pět nahrávacích dní a kompletní mix a mastering. Vím ale určitě, že s novým materiálem pojedeme zase tam," tvrdí Frank.

Už koncem září vyrážejí Horrible Creratures v nové sestavě a společně s Malignant Tumour na The Dirty Dancing Tour. Vše vypukne 26. září v Chrudimi.

Horrible Creatures poster 2020 final



Full rozhovor s Horrible Creatures najdete v aktuálním Fakkerovi. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.

Horrible Creatures rozmaz

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení