Černému albu Metalliky táhne na 30 let. Podle Kirka Hammetta nezestárlo

Vydáno: 21.08.2020 15:00 - Milan Říský

Eponymní deska Metalliky, pro kterou se vžil název The Black Album, příští rok oslaví třicet let od vydání. Písně jako "Enter Sandman", "Nothing Else Matters", "Sad But True" či "The Unforgiven" patří nesmazatelně do kapelního zlatého fondu.
Podle kytaristy Kirka Hammetta skladby nestárnou. "Dvacet devět let? Opravdu tak dlouho?," vtipkoval Kirk, podle něhož jsou skladby stále aktuální a moderní. "Nikdy jsem od nich neměl časový odstup. Hrajeme je každý večer na turné, je to skoro jako pravidelně potkávat člena rodiny. Neuvědomujete si, jak stárne. Nemám pocit, že jsme uvízli v roce 1991," dodává.


Ačkoliv se spekuluje, zda Metallica využila karantény k psaní nových songů, jedno je jisté - 28. srpna vychází Metallica and San Francisco Symphony: S&M2, což je záznam koncertů, které u příležitosti dvacátého výročí živého alba S&M ve dnech 6. a 8. září konaly v Chase Center v americkém San Francisku. Ve středu 9. října proběhne ve vybraných kinech po celém světě záznam obnovené verze tohoto koncertu. Vyrazit na něj můžete i u nás.

Kromě již nahranného záznamu se 29. srpna vrátí Metallica poprvé v roce 2020 na pódium. Koncert poběží streamovaný do kin, bohužel jen v Americe a Kanadě.


Metallica: The Unforgiven (The Howard Stern Show - August 12, 2020)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení