TOP 5 nejlepších skladeb Ghost

Vydáno: 18.10.2020 09:10 - Mates Krč

Opus Eponymous, Infestissumam, Meliora a Prequelle. Čtyři desky, k tomu tři EP a jeden živák. Tým v britského Kerrangu dal hlavy dohromady a vybral nejlepší skladby historie Ghost. Mrkněte na ně!
5. MONSTRANCE CLOCK (INFESTISSUMAM, 2013)

"Monstrance Clock" je skvělá rocková hymna a spolu s "Yero Zero" patří k nejvýraznějším kouskům Ghost z druhého alba Infestissumam. Stejně jako celou placku uzavírá, dlouhé roky byl tenhle song i tím posledním počinem, který jste mohli od kapely slyšet živě na koncertech. A všechny arény se vždy otřásají v základech, když zní sborové "Come Together, together as one / Come together for Lucifer's son!"

Ghost B.C. - Monstrance Clock


4. DANCE MACABRE (PREQUELLE, 2018)

K nejneobvyklejším kapelním skladbám jednoznačně patří "Dance Macabre". Ghost přeřadili tvrdé kytary na druhou kolej a přišli s povedeným osmedsátkovým soundem, který vám okamžitě připomene (pro Ghost domácí) legendární ABBU. Na podobné vlně frčí i povedený klip, jenž celou oldschool atmosféru dotváří. "Dance Macabre" je jasným důkazem, že smečka kolem Tobiase Forgeho si může dovolit úplně všechno a fanoušci to oddaně sežerou. A není se čemu divit!

Ghost - Dance Macabre 


 
 
3. CIRICE (MELIORA, 2015)

Asi nedůležitějším songem pro vývoj kapely a její úspěch je právě "Cirice". Po okultně znějící druhé desce Infestissumam přišli Ghost s moderněji znějící fošně Meliora a právě "Cirice" se stala prvním singem. A výběr se sakra povedl - ze skladby se stal do té doby nejúspěšnější singl a skupině přinesl v roce 2016 cenu Grammy. Téměř šest minut dlouhý opus nabízí děsivě znějící úvod, tvrdé riffy a strhující závěr, který vám nedá spát. Can't you see that you're lost without me?

Ghost - Cirice (Official Music Video)


2. SQUARE HAMMER (POPESTAR, 2016)

To, co přišlo s plackou Meliora, dokončilo vydání songu "Square Hammer" z EP Popestar. Ghost definitivně smazali telefonní čísla majitelů klubů a začali se pouštět do stále větších a větších hal a stadionů, obrovský úspěch zaznamenali také v USA. "Square Hammer" je hit.  Nesmírně vydařená hymna s refrénem, který vám bude znít v hlavě ještě další den po koncertě. Jak nejlépe vzdát hold Satanovi? Ghost našli perfektní recept!

Ghost - Square Hammer


1. HE IS (MELIORA, 2015)

Akusticky laděná skladba, která postupně vygraduje až do neuvěřitelných výšek a bortí vše, co se jí postaví do cesty. Ghost z nejprve nenápadné písně utvořili monumentální opus, který ani po letech nepřestane vyvolávat silné emoce. "He Is" dosahuje až orchestrálních rozměrů a jen podtrhuje mistrovské tvůrčí schopnosti Tobiase Forgeho. Ghost jsou kapelou dalšího desetiletí. A kdo říka, že ne - kecá!

Ghost - He Is (Music Video)


Ghost jsme měli na titulce v čísle 07/2018. Najdete tu pětistránkový rozhovor se samotným Cardinalem Copiou a plakát kapely. Časák seženete přes náš eshop.


Ghost F! titulka

Ghost F! článek
 



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení