Kapela zničila hřbitov, label jim zrušil smlouvu na album

Vydáno: 21.06.2020 10:10 - Dominik Tománek

Mexická metalová kapela Thunderslave dostala kopačky z labelu No Remorse Records a podobně je na tom i jejich debut Unchaint the Night, který měl nedávno vyjít. Po incidentu ho ale vydavatelství odstranilo z plánu. A to všechno kvůli videu, na kterém kapela ničí hřbitov.
Na nahrávce se kromě Thundeslave objevují i členové Hellcharger a společně demolují náhrobky a kříže. Video poté nahráli na net, ale po dvou dnech ho smazali. Někdo ho ale samozřejmě stáhl a poslal labelu Rock'n Norte.

No Remorse Records vydali prohlášení, kde vysvětlují své rozhodnutí: "Dnes ráno, 11. června jsme byli informování, co se stalo okolo Thunderslave. Parta mladých lidi vstoupila na hřbitov Santa María v Apodaca v Mexiku a zničila náhrobky, mauzolea a kříže. Nemá smysl čekat na policejní zprávy, jelikož násilí a vandalismus jsou proti naší etice. Vždy jsme podporovali svobodu, zároveň ale musíme nastavit hranice své etice a profesionalitě. Zároveň nechceme událost využívat jako "reklamu", takže nemáme jinou možnost než zrušit vydání jejich debut a ukončit spolupráci s Thunderslave. Kapela může vydat album u jiného labelu. Vám, kteří jste si desku předplatili, vrátíme peníze. Omlouváme se."

Co si o reakci vydavatelství myslíte?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení